خوراکی‌هایی که در بوفه مدارس جایگاهی ندارند

خوراکی‌هایی که در بوفه مدارس جایگاهی ندارند

آفتاب‌‌نیوز :

فخرالدین اسدی در خصوص تغذیه‌های مجاز و غیرمجاز مدارس، اظهار کرد: همه ساله وزارت آموزش و پرورش بخشنامه‌ای در خصوص نحوه فعالیت پایگاه تغیه سالم و نحوه توزیع اقلام سالم و بهداشتی به استان ها ابلاغ می‌کند.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان افزود: طی دستورالعمل صادر شده، مدیران مدارس موظفند برای داشتن پایگاه تغذیه‌ای سالم، فعالیت و توزیع مواد خوراکی درخواست مجوز دهند و کارشناسان سلامت اداره‌کل به همراه کارشناسان بهداشت محیط و تغذیه مراکز بهداشتی درمانی برای بررسی شرایط دارا بودن بوفه، از مدارس بازدید به عمل آورده و در نهایت مجوز یک‌ساله تاسیس و فعالیت بوفه صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه بوفه مدارس طبق دستورالعمل تغذیه سالم مواد مجاز و غیرمجاز شروع به کار می‌کند، تصریح کرد: خوراکی‌های مجاز و مواد غذایی قابل عرضه به دانش‌آموزان در پنج گروه خشکبار شامل خرما، انواع دانه‌های بدون نمک، گروه دوم شیر و فرآورده‌های آن، نوشیدنی‌ها شامل دوغ کم‌نمک بدون گاز و آب معدنی، میوه‌ها، بسکویت بدون کرم و کیک و کلوچه تقسیم می‌شود.

اسدی ادامه داد: خشکبار و انواع مغزها و دانه‌های بدون نمک و بسته‌بندی شده دارای مجوز بهداشتی شامل توت، انجیر خشک، انواع برگ‌ها، خرما و کشمش و مغزها و دانه‌ها شامل گردو، بادام، بادام زمینی، فندق، پسته، کنجد و مغز تخمه‌ها و نخودچی، برنجک، عدس و گندم برشته هستند.

وی در ادامه اضافه کرد: در پایگاه تغذیه سالم، مدارس می‌توانند بیسکویت‌های ساده و بدون کرم و کیک و کلوچه، لقمه سالم شامل نان، پنیر سالم و پاستوریزه ساده و کم چرب، و گردو، گوجه و خیار، تخم مرغ آب‌پز که روزانه تهیه، عرضه و مصرف می شوند، به دانش‌آموزان عرضه کنند.

اسدی تاکید کرد: دانش‌ آموزان باید در مدارس به خرید محصولات سالم ترغیب شوند و در میان خوراکی‌های مجاز نیز بیسکویت، کیک و کلوچه در اولویت آخر قرار گیرد.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری بیان کرد: بر این اساس تغذیه سالم شامل نان، پنیر و گردو و خیار و گوجه، انواع نان‌های حجیم، نیمه حجیم و غنی شده با انواع مغزها و کنجد، لقمه با نان‌های سبوس دار و اشترودل‌های غیر گوشتی و غذاهای پخته شامل انواع آش و سوپ، لوبیا، عدسی و حلیم، فرنی، سمنو، شیربرنج و شله زرد و سیب زمینی آب‌پز است که به صورت روزانه پخت و در شرایط بهداشتی و در ظرف‌های یکبار مصرف گیاهی عرضه شوند.

وی بیان کرد: عرضه و فروش فرآورده‌های غلات حجیم شده مانند پفک، چی‌پلت‌، انواع چیپس و پاپ کورن‌های طعم دار و انواع یخمک و محصولات یخی، انواع نوشابه‌های گازدار، ماءالشعیر و دلستر و دوغ گازدار، انواع پیتزا، سوسیس، کالباس و همه فراورده‌های آن، همبرگر، لواشک و آلوچه بدون بسته‌بندی، انواع آب‌نبات، کاکائو، آدامس و شکلات‌هایی که به دندان می‌چسبد، در مدارس ممنوع است.

اسدی خاطرنشان کرد: بر این اساس انواع آب میوه‌های صنعتی، فلافل، سمبوسه و سالاد اولویه، انواع اشترودل گوشتی، انواع پیراشکی و دونات، بستنی یخی و روکشدار، پاستیل، ژله و مارشمالو نیز در بوفه‌های مدارس جایی ندارند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خوراکی‌هایی که در بوفه مدارس جایگاهی ندارند" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خوراکی‌هایی که در بوفه مدارس جایگاهی ندارند"، کلیک کنید.