خونریزی در بارداری تا چند روز طبیعی است؟

علل لکه بینی در بارداری چیست و چه زمانی خطرناک یا طبیعی است؟

لکه بینی در طول سه ماه اول (12 هفته) بارداری شایع است و اغلب نشانه مشکل جدی نیست؛ اما گاهی نیز‌ می‌تواند به دلیل یک عارضه جدی مانند سقط جنین، حاملگی خارج از رحم، حاملگی مولار و… ایجاد شود. بنابراین، در صورت مشاهده هر گونه لکه بینی یا خونریزی در بارداری، باید به سرعت به پزشک یا ماما اطلاع دهید.

چه مقدار خونریزی در بارداری طبیعی است؟ خونریزی در دوران حاملگی می‌تواند به‌صورت لکه بینی قهوه‌ای خفیف تا خونریزی قرمز روشن متغیر باشد. مدت آن نیز ممکن است از یک روز تا هفته‌ها طول کشد. در این مدت شاید علائم دیگری از قبیل گرفتگی و درد کمر را نیز تجربه کنید. در بسیاری از مواقع خونریزی خودبه‌خود متوقف‌ می‌شود و بارداری به طور طبیعی ادامه پیدا می‌کند. در این مقاله به بررسی علل لکه بینی در بارداری و میزان طبیعی خونریزی در سه‌ماهه اول و اواخر بارداری می‌پردازیم.

خونریزی در بارداری تا چند روز طبیعی است؟

تفاوت بین خونریزی و لکه بینی در بارداری چیست؟

خونریزی یا لکه بینی، ممکن است در هر زمانی از بارداری تا قبل از زایمان رخ دهد. لکه بینی، نوعی خونریزی خفیف است که به‌صورت چند قطره روی لباس زیر مشاهده‌ می‌شود؛ درحالی‌که خونریزی آن‌قدر شدید است که باید از پد بهداشتی استفاده کنید. لکه بینی در بارداری، مخصوصا در سه‌ماهه اول، معمولا نگران‌کننده نیست؛ بااین‌حال اگر لکه بینی یا خونریزی در بارداری دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

خونریزی در دوران بارداری

لکه بینی یاخونریزی در زمان بارداری به خصوص در سه ماهه اول امری عادی است و معمولا هم دلیل خاصی ندارد.اما به دلیل اینكه در بعضی مواقع این خونریزیها شدید ویا با دلایلی همراه است بنابراین شناخت این دلایل و مراجعه به پزشك در حفظ سلامت مادر و جنین ضروری به نظر می رسد.

خونریزی در سه ماهه اول

حدود 20% از بانوان در طول سه ماهه اول بارداری و در طول 12 هفته اول نشانه هایی از لکه بینی مشاهده می كنند كه دلایل مختلف دارد:

خونریزی به دلیل وجود جنین:

در طول 12 روز بعد از آبستنی ممكن است كه شخص لكه هایی را مشاهده كند و فكر كند كه همانند لكه های دوران پریود است در واقع آنها هنوز متوجه بارداری نشده است.این خونریزی به دلیل جایگزینی جنین اولیه در رحم است که به صورت لكه بینی بوده و بیشتر از چند روز یا چند ساعت دوام نخواهد داشت.

سقط جنین:

بیشترین دلیل نگرانی مادران باردار از خونریزی در طول 12 هفته اول دوران بارداری برمی گردد به سقط جنین مكرر در این دوره زمانی.حدود نیمی از بانوان كه در این زمان خونریزی داشته اند نهایتا جنینشان را سقط می كنند اما دلیل نمی شود كه در هر لكه بینی ناچیزی شخص دچار نگرانی شود.مخصوصا اگر علائم دیگری نداشته باشد.

بارداری خارج رحمی:

در بارداری خارج رحمی جنین در خارج از رحم یا زهدان كه در اكثر مواقع در لوله رحمی است رشد می كند.اگر جنین در همین وضعیت به رشد خود ادامه دهد در نهایت منجر به تركیدن لوله رحمی می شود كه برای مادر بسیار خطرناك می باشد.اگر چه این نوع بارداری خیلی خطرناك است اما تنها در 2% از بانوان اتفاق می افتد.یكی دیگر از علائم بارداری خارج رحمی درد شدید زیر شكم همراه با گیجی شدید است.

بارداری توده ای(مول):

در شرایط بسیار نادر توده ای در درون رحم به جای جنین شروع به رشد می كند.و در شرایط بسیار نادر نیز این توده می تواند سرطانی شده و به قسمتهای دیگر بدن گسترش یابد. یكی دیگر از علائم بارداری توده ای حالت تهوع و استفراغ شدید و بزرگ شدن سریع اندازه رحم می باشد.

دلایل دیگر خونریزی در دوران اولیه بارداری شامل:

تغییرات در گردن رحم:

در طول زمان بارداری جریان خون زیادی به سمت گردن رحم وجود دارد در نتیجه داشتن رابطه جنسی در این دوران و یا تستهای رحمی باعث ایجاد لکه بینی می شود.این لکه بینی نگرانی در پی نخواهد داشت.

عفونت:

هر گونه عفونت در فضای درونی رحم یا دستگاه تناسلی و یا عفونت ناشی از روابط جنسی (كلامدیا، سوزاك،تبخال) می تواند باعث بروز لکه بینی یا خونریزی،در سه ماهه اول بارداری شود.

خونریزی در سه ماهه دوم و پایانی بارداری:

خونریزیهای غیر عادی در اواخر بارداری را باید جدی گرفت،زیرا احتمال وجود ناراحتی در مادر یا جنین باشد. اگر در طول این دوران خونریزی مشاهده كردید،به پزشك خود حتماً مراجعه نمایید.

دلایل احتمالی خونریزی در اواخر دوران بارداری:

جفت سر راهی:

این شرایط زمانی پیش می آید كه جفت به سمت پایین متمایل شده و یا جلوی كانال زایمان را می گیرد.البته این اتفاق بسیار نادر است و در حدود 1 در 200 نفر این اتفاق می افتد اما اگر هم این اتفاق بیافتد،باید سریعاً اقدامات مراقبتی انجام گیرد.این نوع خونریزی بدون درد و علامت اتفاق می افتد.

جدا شدگی جفت:

در حدود 1% از بارداریها ، در زمان قبل یا طول زایمان جفت از دیواره رحم جدا می شود كه برای مادر و جنین خطرناك می باشد. از دیگر علائم جدا شدن جفت،وجود درد در ناحیه زیر شكم و وجود لخته خون در مجرای تناسلی و درد كمر می باشد.

پارگی رحم:

ممكن است به دلیل پاره شدن زخمهای دوخته شده در سزارین بارداری قبلی اتفاق بیافتد كه بسیار خطرناك است و نیاز به عمل سزارین فوری می باشد.از دیگر علائم احساس درد و فشار در ناحیه زیر شكم می باشد.

رگهای سر راهی:

در مواقع بسیار نادر در اثر افزایش رگهای خونی در بند ناف و جفت در طول مسیر كانال زایمان،این مسیر را مسدود می كند كه برای جنین خطرناك است زیرا در اثر خونریزی زیاد از جفت و بند ناف ممكن است جنین دچار كمبود اكسیژن شده و خفه شود.از دیگر علائم،ضربان غیر طبیعی قلب جنین و خونریزی شدید است.

زایمان زود هنگام:

خونریزی در اواخر دوران بارداری شاید دلیل این باشد كه جنین شما آماده به دنیا آمدن است.چند روز یا چند هفته قبل از زایمان توده مخاطی كه همراه با لكه می باشد از رحم خارج می شود.اگر این علائم قبل از هفته 37 اتفاق بیافتد،فوراً به پزشك مراجعه كنید زیرا در حال زایمان زود رس هستید.از دیگر علائم می توان به تغییرات مجاری تناسلی، فشارهای زیر شكمی و درد در ناحیه زیر كمر می باشد.

از دیگر دلایل خونریزی در اواخر بارداری:

آسیب در ناحیه گردنی رحم و مجرای تناسلی.پولیپ خونی.سرطان.

اگر در اواخر بارداری دچار خونریزی غیر عادی شدید،چه باید بكنید؟

به دلیل اینكه هر گونه خونریزی در درون رحم علامتی از وجود یك مشكل میباشد،بنابراین سریعاً به پزشك مراجعه نمایید.از یك دستمال برای اینكه میزان خونریزی را مشخص كنید،استفاده نمایید.نوع خونریزی( رنگ صورتی،قهوه ای،قرمز و یا اینكه خونتان دارای لخته بوده و یا روان بوده ) را مشخص نمایید.هر گونه بافتی كه از بدن خارج شده را به پزشك نشان داده و در طول دوران خونریزی از نزدیكی و استفاده از پارچه یا پوشك خودداری كنید.

در صورت مشاهده هر یك از علائم زیر به اورژانس مراجعه كنید:

* هر نوع درد یا پیچش در ناحیه زیر شكم .

* خونریزی چه با درد و چه بی درد.

* خارج شدن بافت از درون رحم.

* سرگیجه یا ضعف و غش.

* تب بالای 38درجه

چه غذاهایی خونریزی در بارداری را قطع می‌کند؟

همچنین در پاسخ به کسانی که می‌پرسند چه بخوریم تا خونریزی در بارداری قطع شود، مواد غذایی زیر را برای درمان خانگی لکه بینی در بارداری معرفی می‌کنیم.

اولین نکته و مهم‌ترین نکته این است که هیچ غذایی نمی‌تواند خونریزی را به طور کامل قطع کند. با این ‌حال چون مادر ممکن است خون زیادی را از دست بدهد، با مصرف غذاهای مقوی می‌توان بدن را تقویت و سلامت را به بدن برگرداند. ویتامین‌ها و مواد مغذی زیر حتماً باید در رژیم غذایی فردی که خونریزی دارد گنجانده شود.

  • خوراکی‌های حاوی آهن مانند گوشت قرمز، سبزی‌های برگ تیره، آلو خشک، تخم شربتی، جعفری
  • افزایش مصرف ویتامین c برای جذب بهتر آهن. منابع سرشار از ویتامین c شامل پرتقال، لیمو ترش و سایر مرکبات
  • میوه‌های سیب و گلابی و انار ملس و به
  • مویز یک خشکبار مفید برای تقویت مادر بارداری است که خونریزی دارد.

چه غذاهایی برای خونریزی در بارداری ضرر دارد؟

استفاده از مواد غذایی زیر باعث خونریزی در بارداری را تشدید می‌کند. حتی توصیه می‌شود خانم‌های باردار از این خوراکی‌ها استفاده نکنند.

  • بادام تلخ
  • بهارنارنج
  • سیر
  • زعفران
  • زرشک
  • گیاهان دارویی مانند آویشن، شبدر، نعناع فلفلی، شیرین‌بیان، ختمی، زنیان و پونه

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خونریزی در بارداری تا چند روز طبیعی است؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خونریزی در بارداری تا چند روز طبیعی است؟"، کلیک کنید.