تهران مثل گذشته محله مشهور به مواد مخدر ندارد

سرهنگ باباپور در گفت‌وگو با مجله راپیدی:

تهران مثل گذشته محله مشهور به مواد مخدر ندارد

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ گفت: این مسئله که تصور شود در برخی از محلات، شدت آلودگی به مواد مخدر بیشتر است، شاید در ذهن برخی از شهروندان باشد، چون ما در حال حاضر در تهران چنین موضوعی نداریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری مجله راپیدی، در طول سال‌های اخیر، حضور پررنگ معتادان متجاهر در سطح شهر تهران، به ویژه در مناطق جنوبی و محلاتی همچون شوش، مولوی، راه آهن یکی از معضلات بزرگ پایتخت بود، مسئله‌ای که باعث شده بود بسیاری از شهروندان ساکن این مناطق و همینطور کسبه‌ای که در حوالی آنجا کار می‌کردند، نسبت به این وضعیت گلایه‌مند باشند.

معمولاً در گذشته اینطور بود که پلیس با طرح‌های مختلف اقدام به جمع‌آوری این معتادان می‌کرد، اما به دلیل کمبود فضا برای نگهداری از این افراد، بعد از چند ماه بار دیگر آنها در سطح شهر رها می‌شدند. این چرخه معیوب باعث شده بود که همواره معضل معتادان متجاهر به یکی از اصلی‌ترین مشکلات مردم تهران تبدیل شود.

ولی در طول یک سال گذشته، پلیس به طور ویژه به این مسئله ورود کرد و با همراهی سازمان‌هایی همچون بهزیستی و شهرداری تهران، طرحی ویژه برای جمع‌آوری و نگهداری معتادان متجاهر عملی کرد، طرحی که در آن جدا از اینکه افراد معتاد از سطح شهر به ویژه مناطق جنوبی جمع شدند، خانه‌هایی که محل تجمع آنها بود با عنوان خانه‌های پلاک قرمز علامت‌گذاری شد و این خانه‌ها نیز خالی از سکنه ماند تا بار دیگر به محل تجمع این افراد بدل نشود.

با این طرح جدید وضعیت شهر تهران به طور خاص در مناطق شوش و مولوی خیلی خوب کنترل شد، اگرچه هنوز هم در برخی از پارک‌های سطح شهر و محله‌های متفاوت از این قبیل افراد به چشم می‌خورند و گا‌ها بوی نامطبوع مصرف مواد مخدر (به ویژه گل) در برخی محلات به مشام شهروندان می‌رسد. در رابطه با همین مسئله و چگونگی جمع‌آوری معتادان متجاهر با سرهنگ حسین باباپور، رئیس پلیس مواد مخدر تهران بزرگ گفت‌وگو کردیم.

سرهنگ باباپور در رابطه با شهروندانی که در سطح شهر شاهد خرید و فروش یا مصرف مواد مخدر توسط برخی از افراد هستند به خبرنگار مجله راپیدی گفت: سامانه ۱۱۰ در دسترس شهروندان است و می‌توانند اطلاعات را به همکاران ما ارائه کنند و نیرو‌های پلیس در اسرع وقت با حفظ محرمانگی، حفظ هویت شهروندان و حفظ امنیت آنها این گزارش‌ها را پیگیری و بررسی می‌کنند و چنانچه به صحت این اطلاعات پی ببرند، با شناسایی آن نفراتی که امنیت شهروندان را به خطر می‌اندازند، برابر قوانین و مقررات برخورد می‌کنند.

تهران محله آلوده به مواد مخدر ندارد

وی افزود: این مسئله که تصور شود در برخی از محلات، شدت آلودگی به مواد مخدر بیشتر است، شاید در ذهن برخی از مردم و بعضی از شهروندان به این گونه باشد، چون ما در حال حاضر در تهران چنین موضوعی نداریم. البته در گذشته اینطور بود که در محله‌های جنوبی تهران مثل شوش، مولوی و هرندی باتوجه به وضعیت بافت جغرافیایی، حاشیه نشینی و مهاجر پذیری و مواردی از این دست، این آلودگی‌ها وجود داشت، ولی با تلاش‌هایی که انجام شد در حال حاضر در آن مناطق هم چنین وضعیتی را نداریم.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت اضافه کرد: در سطح کلان فرماندهی انتظامی تهران بزرگ و زیرمجموعه‌هایی مثل پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی و پلیس مبارزه با مواد مخدر، وظیفه برخورد با تمام جرایم آشکار و پنهان را دارند. در بحث جرایم آشکار واحد‌های گشتی ما تمام محلات و مناطق را رصد می‌کنند و چنانچه موضوعی را مشاهده کنند، طبق قانون با آن برخورد می‌کنند. ضمن اینکه ما رصد اطلاعاتی هم داریم که برگرفته از اطلاعات و گزارش‌هایی است که شهروندان در اختیار پلیس قرار می‌دهند که با بررسی‌های تکمیلی، نفراتی که موجب ناامنی یا عامل پخش مواد مخدر هستند و دخالتی در این ماجرا‌ها دارند حتماً شناسایی می‌شوند و پلیس با آنها برخورد می‌کند.

۲۱ هزار معتاد متجاهر در سطح شهر تهران

وی در رابطه با آمار معتادان متجاهر شهر تهران عنوان کرد: طبق برآوردی که داریم حدود ۲۱ هزار نفر معتاد متجاهر در سطح شهر تهران هستند. قبلاً به این شکل بود که ظرفیت کافی برای نگهداری این افراد نبود و آن ظرفیت کمی هم که بود صرفاً به این خلاصه می‌شد که این افراد را دستگیر می‌کردیم، چند ماه نگهداری می‌کردیم و بعد مجدداً ترخیص می‌شدند و به سطح شهر می‌آمدند و این چرخه دائماً تکرار می‌شد. یعنی هم ظرفیت کم بود هم برنامه‌ای برای ادامه ماجرا پس از جمع‌آوری آن‌ها نبود.

سرهنگ باباپور با اشاره به روند جدید پایش و کنترل این جمعیت آسیب‌زا و آسیب‌پذیرولی گفت: با هماهنگی‌ها و پیگیری‌هایی که شکل گرفت و مشارکت همه دستگاه‌هایی که دخیل هستند، طرح جدید منجر به این شد که به ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر اضافه شد و از ظرفیت ۵-۶ هزار نفری به چیزی حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار نفر رسید. در کنار این موضوع خود پلیس علی رغم اینکه وظیفه ذاتی در این خصوص ندارد، مرکزی تحت عنوان «سروش» راه‌اندازی کرد و در اینجا به اضافه شدن ظرفیت نگهداری معتادان کمک کرد و در ادامه برنامه تکمیلی گذاشت تا معتادانی که وارد این مرکز می‌شوند، پس از اینکه سم‌زدایی می‌شوند، حرفه‌ای را باتوجه به توانایی و استعدادی که دارند در آنجا آموزش ببینند و مدرک فنی و حرفه‌ای مرتبط با آن شغل را نیز بگیرند. ما حتی سعی می‌کنیم بخش عمده‌ای از این افراد در همان مرکز خودمان مشغول به کار شوند تا معاشی داشته باشند و وارد چرخه معیوب مصرف مواد نشوند.

وی در رابطه با وضیعت ویژه این افراد افزود: مهمترین مشکل معتادان این است که بعد ازسم‌زدایی، چون سوابق قبلی داشتند و کسی به آنها اعتماد نداشت، جامعه آنها را پذیرش نمی‌کند و نمی‌توانند جایی مشغول به کار شوند. در این شرایط ما این افراد را با تضمین خودمان به عده‌ای از خیرین، بنگاه‌های اقتصادی و کارگاه‌های صنعتی معرفی کردیم تا از آنها استفاده کنند و کم‌کم این جمعیت معتادان روند نزولی داشته باشد، اگرچه در حال حاضر هم روند حضور آنها در سطح شهر کم شده است.

رئیس پلیس موادر مخدر تهران بزرگ در رابطه با مرکز «سروش» توضیح داد: در حال حاضر ما ۲ هزار نفر را در آنجا پذیرش کردیم. سروش به عنوان یک مرکز نمونه مورد توجه مسئولین خودمان و حتی مدیران بین‌المللی است و باتوجه به اقداماتی که انجام می‌شود و توجه ویژه‌ای که فرماندهان ما به این موضوع دارند، سعی می‌کنیم به صورت متمرکز ساماندهی معتادان را در این چرخه قرار دهیم تا به نوعی ضعف‌ها در این مسیر به حداقل برسد.

سرهنگ باباپور در پایان سخنانش عنوان کرد: پلیس به طور خاص با این موضوع سر و کار دارد، هرچند در وظایف ذاتی او نگهداری از معتادان نیست. اما شهروندان از پلیس مطالبه دارند و پلیس به عنوان یک نقش اجتماعی به این مسئله نگاه می‌کند، چون می‌داند با ساماندهی این موضوع سرقت‌ها کمتر و احساس امنیت و رضایتمندی شهروندان نیز بیشتر می‌شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تهران مثل گذشته محله مشهور به مواد مخدر ندارد" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تهران مثل گذشته محله مشهور به مواد مخدر ندارد"، کلیک کنید.