غذای ناایمن عامل بیش از 250 بیماری / سالانه 420هزار مرگ در دنیا به دلیل غذای آلوده

غذای ناایمن عامل بیش از 250 بیماری / سالانه 420هزار مرگ در دنیا به دلیل غذای آلوده

«ایمنی مواد غذایی؛ آمادگی برای موارد غیرمنتظره»؛ شعار امسال روز جهانی ایمنی غذاست و طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت غذای ناایمن می تواند موجب ایجاد بیش از 250 بیماری شود.

به گزارش مجله راپیدی، ایمنی غذا یک عنصر اساسی سلامت عمومی و امنیت غذایی جهانی است. غذای ناایمن حاوی باکتری ها، ویروس ها، انگل ها یا مواد شیمیایی مضر می تواند موجب ایجاد بیش از 250 بیماری شود. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، تخمین زده می شود که سالانه 600 میلیون نفر پس از خوردن غذای آلوده بیمار می شوند که این امر با مرگ 420 هزار نفر از آن ها همراه است.

هر سال در راستای افزایش آگاهی در مورد اهمیت ایمنی مواد غذایی و ترویج اقدامات لازم برای پیشگیری، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا، در هفتم ژوین برگزار می شود. این روز که توسط سازمان ملل متحد برای افزایش آگاهی در مورد اهمیت آداب و ایمنی غذا در تمام مراحل زنجیره غذایی تعیین شده است، نقش مهم ایمنی غذا را در حصول اطمینان از دسترسی همه به غذای ایمن، مغذی و کافی برجسته می کند.

غذا پیش از قرار گرفتن در اختیار مصرف کننده، زنجیره ای طولانی از توزیع را طی فرآیندهایی هم چون برداشت، پردازش، ذخیره سازی، توزیع و آماده سازی می پیماید. در طول این زنجیره طولانی احتمال آلودگی مواد غذایی بالایی وجود دارد، بنابراین رویداد روز جهانی ایمنی غذا بسیار مهم است.

روز جهانی ایمنی مواد غذایی هر سال در هفتم ژوین مصادف با هجدهم خرداد 1403 برگزار می شود که سازمان غذا و دارو به همین مناسبت در روز یکشنبه 20 خرداد و در سالن همایش های صداو سیما مراسمی با حضور مسیولین کشوری و برخی چهره های بین المللی برگزار خواهد کرد.

روز جهانی ایمنی غذا در دسامبر 2018 توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد و به دنبال پیشنهاد مشترک سازمان خواربار و کشاورزی (FAO) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) تعیین و اولین مراسم آن در هفتم ژوین 2019 برگزار شد. این روز برای تاکید بر ضرورت ایمنی مواد غذایی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار به ویژه اهداف مرتبط با سلامت، گرسنگی و کشاورزی پایدار ایجاد شده است.

سازمان ها و آژانس های تنظیم کننده مواد غذایی با وضع قوانین، مدیریت و کنترل جریان اقدامات ایمنی مواد غذایی را آسان تر می کنند. نهادهایی مانند سازمان جهانی بهداشت (WHO)، سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO، تاسیس شانزدهم اکتبر 1945) و سازمان غذا و دارو (FDA) برای اداره فرآیندها و قوانین ایمنی مواد غذایی تاسیس شدند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، روش مدیریت، پردازش و توزیع مواد غذایی، تا حد زیادی در جهت تضمین غذای ایمن تر و سلامتی بیشتر در سراسر جهان است و روز جهانی ایمنی غذا توسط سازمان ملل متحد به منظور افزایش آگاهی در مورد اقدامات ایمنی مواد غذایی توسط این سازمان ها ایجاد شده است.

روز جهانی ایمنی غذا هر سال با موضوع خاصی برگزار می شود که فعالیت ها و کمپین های جهانی این روز را هدایت و مسیولیت مشترک بین دولت ها، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را برای تضمین ایمنی مواد غذایی برجسته می کند.

شعار روز جهانی ایمنی غذا در سال 2024 «ایمنی مواد غذایی: آمادگی برای موارد غیرمنتظره» است که طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، بر اهمیت آمادگی برای حوادث ایمنی غذایی، صرف نظر از میزان خفیف یا شدید بودن آن ها، تاکید می کند.

پایان خبر مجله راپیدی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "غذای ناایمن عامل بیش از 250 بیماری / سالانه 420هزار مرگ در دنیا به دلیل غذای آلوده" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "غذای ناایمن عامل بیش از 250 بیماری / سالانه 420هزار مرگ در دنیا به دلیل غذای آلوده"، کلیک کنید.