سیگنال یاب یا فرکانس یاب چیست ؟

سیگنال یاب یا فرکانس یاب یک دستگاه آشکارساز فرکانس رادیویی (RF) است که برای شناسایی امواج رادیویی یا RF تجهیزات مختلف از جمله تجهیزات بیسیم، امواج تلفن همراه، دوربین مخفی بیسیم، میکروفون مخفی بی‌سیم، دوربین تصویربرداری وایرلس، تجهیزات شنود و … کاربرد دارد.

این دستگاه فرکانس یا امواج رادیویی که توسط تجهیزات بیسیم در یک محدوده مشخص تولید می‌شود، را شناسایی کرده و با ایجاد آلارم به شما اطلاع رسانی می‌کند. دستگاه سیگنال یاب قابلیت تنظیم میزان حساسیت در شناسایی امواج با فرکانسها و توانهای مختلف را دارد.

از دستگاه فرکانس یاب می‌توان در محیط‌هایی مانند منزل، محل کار، خودرو، رستوران، هتل، سالن‌های پذیرایی، دانشگاه، استخر و مکان‌های عمومی و خصوصی، مدارس، جلسات آزمون و … استفاده کرد.  این دستگاه توانایی شناسایی امواج  GSM، GPRS، UHF، VHF و تجهیزات GPS را دارد.

تفاوت سیگنال یاب با راکت موبایل یاب چیست ؟

با فراگیر شدن استفاده از تجهیزات موبایل یاب در مراکز آموزشی و کنکور، بسیاری از خریداران که با ما تماس می‌گیرند، تفاوت سیگنال یاب و راکت دستی موبایل یاب را نمی‌دانند. بعضی هم فکر می‌کنند که این دو یکی هستند. در صورتیکه که هر یک از این تجهیزات یک محصول جداگانه هستند که ماهیت و کارکرد آنها متفاوت است.

راکت بازرسی موبایل یاب، یک فلزیاب است که با استفاده از امواج مغناطیسی هر فلز یا اشیائی که بخشی از آنها فلز است را شناسایی می‌کند. بالطبع چون گوشی تلفن همراه نیز از تعداد زیاد آلیاژهای فلزی ساخته شده است، توسط این راکتها شناسایی می‌شود.

اما سیگنال یاب از طریق شناسایی امواج و فرکانس تجهیزات الکترونیکی کار می‌کند. این دستگاه با شناسایی امواج رادیویی و فرکانس موبایل به راحتی آن را شناسایی می‌کند.

تفاوت سیگنال یاب و راکت فلزیاب

دستگاه فرکانس یاب چگونه کار می‌کند؟

برای پیدا کردن انواع سیگنال‌ و فرکانس‌، کافی است دستگاه فرکانس یاب را روشن کرده و در محل مورد نظر قدم بزنید. به محض اینکه دستگاه در فاصله 5 متری یکی از دستگاه‌های دارای امواج رادیویی قرار گیرد، با ایجاد آلارم صوتی به شما هشدار خواهد داد و چراغ‌های LED روی آن نیز روشن خواهد شد. بنابراین برای تشخیص سیگنال گوشی در مدارس یا کنکور نیز می‌توان از آن استفاده کرد و از آن با عنوان دستگاه تقلب یاب کنکور نیز نام برده می‌شود.
هر چه به وسیله موردنظر (به طور مثال موبایل) نزدیک‌تر شوید، آلارم تندتر خواهد شد، به همین راحتی با یک با یک جستجوی کوچک می‌توانید محل دقیق آن را پیدا کنید. بازه عملکرد فرکانسی دستگاه سیگنال یاب بین 100 الی 2500khz است. فرکانس دستگاه‌هایی مانند موبایل، میکروفون مخفی، دستگاه شنود و … که در ایران استفاده می‌شوند، بین khz 900-1900 است، بنابراین  به راحتی توسط دستگاه‌های فرکانس یاب موجود در بازار ردیابی می‌شوند.

کاربرد سیگنال یاب

منبع : https://zoomfing.ir

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سیگنال یاب یا فرکانس یاب چیست ؟" هستید؟ با کلیک بر روی تکنولوژی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سیگنال یاب یا فرکانس یاب چیست ؟"، کلیک کنید.

یک دیدگاه

  1. این دستگاه ها چندان به درد مدرسه نمیخورد. الان مد شده بعضی از مدارس برای پیدا کردن گوشی موبایل دانش اموزان یا سر جلسه امتحان از فرکانس یاب استفاده میکنند. خب سوال من اینست که آیا با خاموش کردن گوشی می شود آن را پیداکرد؟قطعا نه فقط زمانی میشود موبایل را شناخت که دارای سیگنال باشد مثلا اینترنت موبایل روشن باشد یا وای فای ان فعالی باشد در غیر اینصورت شناسایی نمی شود و دانش آموز میتواند ان را خاموش کند و داخل مدرسه ببرد!!!