دغدغه‌های فعالان اقتصادی برای ورود به فعالیت تولیدی و تجاری را رفع کنیم/ قضات از قرار گرفتن در مواضع تهمت اجتناب کنند

دغدغه‌های فعالان اقتصادی برای ورود به فعالیت تولیدی و تجاری را رفع کنیم/ قضات از قرار گرفتن در مواضع تهمت اجتناب کنند

رئیس قوه قضاییه در جریان سی و ششمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضایی به استان کرمانشاه سفر کرد و با فعالان اقتصادی، دست‌اندرکاران شرکت‌های دانش‌بنیان و بازرگانان این استان و همچنین با قضات و کارکنان قضایی این استان دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش مجله راپیدی و به نقل از میزان، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، در سفر استانی خود به کرمانشاه، طی سخنانی در نشست با فعالان اقتصادی، دست‌اندرکاران شرکت‌های دانش‌بنیان و بازرگانان این استان، اظهار کرد: دولت بدون فعالیت و کمک بخش خصوصی در بسیاری از مسائل موجود بویژه مسائل اقتصادی کلان و خُرد نمی‌تواند بر مشکلات فائق آید.

باید در تعاملات‌مان با بخش خصوصی بازنگری کنیم

رئیس قوه قضاییه گفت: باید در تعاملات‌مان با بخش خصوصی بازنگری کنیم؛ اعتقاد من آن است که تعاملات بخش‌های ذی‌ربط کشور در شرایط فعلی با بخش خصوصی، مطلوب نیست.

هنگام ارائه لایحه به مجلس باید نظرات فعالان بخش خصوصی اخذ شود 

رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: من تأکید دارم که هنگام ارائه لایحه به مجلس از جانب قوه قضاییه و دولت، در حوزه مسائلی که به نحوی از آنجا به مقولات اقتصادی مربوط می‌شود، باید نظرات فعالان بخش خصوصی را اخذ کرد. نباید در اتاق دربسته وضع قانون و مقرره کرد و از نظرات فعالان میدانی حوزه اقتصاد و کنشگران بخش خصوصی غافل شد. ما در قوه قضاییه این آمادگی را داریم که هنگام ارائه لوایح مرتبط با حوزه اقتصاد به دولت و مجلس، بیشتر محتوای آن را برای اخذ نظرات شما فعالان اقتصادی در اختیارتان قرار دهیم.

اژه ای گفت: تأکید من آن است که شما فعالان و متخصصان امر اقتصاد، هنگام وضع قانون بی‌تفاوت نباشید و نظرات تخصصی خود را ارائه دهید تا قانونی متقن و منطبق با منافع کشور تدوین و تصویب شود. قانون مصوب نباید مانع تحول و پیشرفت کشور باشد مثلاً نباید وقتی قانونی برای رفع موانع تولید تصویب می‌شود، خودِ این قانون به مانعی برای تولید تبدیل شود. البته موکداً تأکید داریم که وقتی موضوعی به قانون تبدیل شد برای همگان لازم الاجراست.

رئیس عدلیه تصریح کرد: یکی از موضوعات مورد بحث در باب پرونده‌های قضاییِ ناظر بر قراردادهای اقتصادی و تجاری، مرتبط با «نحوه محاسبه تاخیر تأدیه» و محاسبه مقوله‌ «خسارت بر خسارت» است. فردی که قرارداد یک میلیاردی را با فرد دیگری منعقد کرده ممکن است به واسطه تاخیر تأدیه و یا نحوه محاسبه خسارت بر خسارت، مجبور به بازپرداخت پنجاه میلیارد باشد. خُب چنین فردی بواسطه این امر و عجز در پرداخت خسارت، باید سالیان سال در زندان بماند؛ البته من به مقامات قضایی ذی‌صلاح دستور داده‌ام که مستمراً از زندان‌های سراسر کشور سرکشی کنند و این قبیل موارد را گزارش کنند؛ از شما فعالان اقتصادی نیز دعوت به عمل می‌آورم که راهکارهای تخصصی خود را در این فقره ارائه دهید.

باید تصدی‌گری دولت در اقتصاد کاهش یابد

قاضی‌القضات تصریح کرد: سالیان سال است که می‌گوییم باید تصدی‌گری دولت در اقتصاد کاهش یابد؛ این مقوله را باید در عمل نشان دهیم و الا با صرف گفتن که کار پیش نمی‌رود.

باید دغدغه‌های فعالان اقتصادی برای ورود به یک فعالیت تولیدی و تجاری را رفع کنیم 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: ما در دستگاه‌های حکومتی باید دغدغه‌های شما فعالان اقتصادی را رفع کنیم تا شما به خاطر وجود دغدغه‌هایی که از موانع و مشکلات احتمالیِ پیش‌رو دارید، از ورود به یک فعالیت تولیدی و تجاری که به نفع کشور است منصرف نشوید. یکی از فعالان اقتصادی اشاره کرد که ورود سازمان بازرسی به مسائل مربوطه، جرئت را از کنشگران عرصه اقتصاد می‌گیرد؛ من خطاب به این فعال اقتصادی می‌گویم که اگر شما کارتان خلاف قانون نیست قطعاً به آن کار ورود کنید و از چیزی نهراسید. در این میان البته ممکن است اختلاف برداشت‌هایی از قانون وجود داشته باشد؛ اما بدانید که سازمان بازرسی به واسطه اختلاف برداشت از قانون، برای کسی مانع ایجاد نمی‌کند و راه رسیدن به برداشت واحد از قانون نیز راه مشخصی است.

فعالان اقتصادی در هر حوزه‌ای هوای همدیگر را داشته باشند

رئیس قوه قضاییه گفت: فعالان اقتصادی در هر حوزه‌ای اعم از تجارت، صنعت، کشاورزی، واردات، صادرات و قس‌علیهذا، باید خودشان به یکدیگر رحم کنند و هوای همدیگر را داشته باشند؛ گاهی رقابت‌های میان آنها ظالمانه می‌شود و هدفشان زمین زدن یکدیگر می‌گردد؛ من به مسئولان ذیربط در بخش‌های نظارتی و امنیتی تأکید کرده‌ام که مراقبت کنند تا مبادا به‌ واسطه آنها، یک فعال اقتصادی بخواهد رقیبش را به زمین بزند.

مسئولان و دست‌اندرکاران اصناف و اتحادیه‌ها خود کنترلی را اِعمال کنند

اژه‌ای گفت: مسئولان و دست‌اندرکاران اصناف و اتحادیه‌ها به زیر مجموعه خود نظارت داشته باشند و خود کنترلی را اِعمال کنند و مراقبت کنند که اعضای صنف و اتحادیه آنها، قانون را دور نزنند و از قانون تخطی نکنند.

رئیس قوه قضائیه بیان کرد: باید میان کسی که عالمانه و عامدانه مرتکب فساد می‌شود با فردی که به سبب مدیریتِ ضعیف و یا سلسله مسائلی خارج از اراده، زمین می‌خورد، تفاوت قائل بود؛ در اینجا شما فعالان اقتصادی به ما در قوه قضاییه کمک کنید تا بتوانیم تمیز و تفکیک قائل شویم میان فردی که با هدف سودجویی، مرتکب فساد شده، با فردی که به واسطه سلسله مسائلی خارج از اراده‌اش، زمین خورده است. حتی ممکن است یک فعال و کارآفرین اقتصادی برای نخستین بار، به واسطه سلسله مسائلی به وادی تخلف و ارتکاب جرم بیفتد؛ در اینجا شما فعالان اقتصادی به هم‌صنف خود کمک کنید تا در صدد اصلاح و جبران برآید؛ قطعاً ما نیز در رسیدگی به پرونده فرد خاطی و مجرم، این مهم را مد نظر قرار می‌دهیم.

فعالان اقتصادی به دستگاه قضا برای احیای واحدهای تولیدی تعطیل شده کمک کنند

قاضی‌القضات گفت: شما فعالان اقتصادی اگر کار هم‌صنفتان به دستگاه قضایی و یا دستگاه نظارتی افتاد، بی‌تفاوت نباشید و بیایید و پرونده او را پیگیری کنید و از خدمات و محاسن فعالیت‌های او بگویید؛ قطعاً ما نیز در اثنای رسیدگی به خطاهای او، به خدمات و محاسن او نیز توجه می‌کنیم. نباید اینگونه باشد که یک کارگاه یا بنگاه اقتصادی و تولیدی بالغ بر ۶ سال تعطیل باشد؛ شما فعالان اقتصادی به ما برای احیای این واحدها کمک کنید.

فعالان اقتصادی به هیچکس باج و پول بی‌وجه ندهند

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: توصیه من به همه شما فعالان اقتصادی آن است که به هیچکس باج و پول بی‌وجه ندهید؛ شاید بدین واسطه کارتان پیش نرود، اما مطمئن باشید که در صورت ارتکاب چنین کاری با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شوید.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، حبیبی استاندار کرمانشاه طی سخنانی از پشتیبانی‌های مجموعه قضایی این استان از واحدهای تولیدی، صنعتی و دانش‌بنیان کرمانشاه، قدردانی کرد و خواستار استمرار این روند حمایتی شد. 

اختلاف فاحش میزان ارز بازار آزاد و ارز ترجیحی، موجب فساد می‌شود

رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه نیز طی سخنانی در این جلسه به انتقاد از روند تلاطم نرخ ارز پرداخت و در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اقتصاد دستوری، متوقف کننده روند تولید در کشور است. 

وی عنوان کرد: اختلاف فاحش میزان ارز بازار آزاد و ارز ترجیحی، موجب فساد می‌شود که باید تدبیر عاجلی برای این موضوع اندیشیده شود. 

ضرورت افزایش اختیارات بانک‌های استان کرمانشاه برای ارائه تسهیلات

رئیس هیئت مدیره یکی از گروه‌های صنعتی استان کرمانشاه نیز در این جلسه بیان داشت: مجموعه قضایی استان کرمانشاه، سنگ صبور بخش صنعت و گره گشای مسائل بسیاری از واحدهای تولیدی است.

وی در ادامه بر ضرورت افزایش اختیارات بانک‌های استان کرمانشاه برای ارائه تسهیلات بیشتر به متولیان بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: متأسفانه شاهد هستیم که در فرایند اختصاص منابع بانکی به استان‌های کشور، همواره حق استان کرمانشاه تضییع می‌شود.

این فعال صنعتی تصریح کرد: تقاضای ما از مسئولان، اعتماد حداکثری به بخش خصوصی و سپردن بخشی از مسئولیت‌های دولتی به این بخش است.

مدیرعامل یکی از هلدینگ‌های استان کرمانشاه نیز در این جلسه گفت: ما وظیفه خود می‌دانیم که از دادگستری استان کرمانشاه به سبب نگاه حمایتی به فعالان اقتصادی قدردانی کنیم. 

وی در ادامه بر ضرورت ساماندهی فرایندهای صادرات و واردات از جمله در حوزه‌های ثبت سفارش و تخصیص ارز تأکید کرد و گفت: تقاضای ما از رئیس قوه قضاییه این است که به دستگاه‌های مختلف این اجازه داده نشود که به بهانه‌های گوناگون موجب متوقف شدن فعالیت واحدهای تولیدی و بیکاری کارگران شوند.

وی تصریح کرد: ما باید به فکر توسعه صنایع تبدیلی استان کرمانشاه باشیم چرا که این استان دارای ۵ مرز رسمی است و از ظرفیت بسیار خوبی در حوزه صادرات و واردات کالاها برخوردار است. 

نماینده معدن‌کاران استان کرمانشاه نیز با اشاره به وجود ۲۳۴ معدن در این استان که ۱۸۵ واحد آن فعال و ۴۹ واحد نیز راکد هستند گفت: امروز برای نخستین بار است که ما مشکلات خود را در محضر رئیس قوه قضاییه مطرح می‌کنیم و این موضوع تاکنون سابقه نداشته است. 

وی افزود: از پیگیری‌های مجدانه مجموعه قضایی استان کرمانشاه برای حل مشکلات حوزه صنعت و معدن قدردانی می‌کنیم و به این نکته اذعان داریم که بسیاری از مشکلات ما در نتیجه پیگیری‌های ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه مرتفع شده است. 

نماینده معدن‌کاران استان کرمانشاه ادامه داد: استان کرمانشاه از حیث ذخایر معدنی یک استان ضعیف محسوب می‌شود، چرا که ۹۹ درصد معادن آن را معادن رسوبی تشکیل می‌دهند. 

وی عنوان کرد: موضوعاتی نظیر حقوق دولتی و هزینه بالای مواد ناریه از جمله مشکلات حوزه معدن استان کرمانشاه محسوب می‌شود؛ مواد ناریه طی دو سال گذشته ۸۰۰ درصد افزایش قیمت پیدا کرده‌اند؛ از سوی دیگر، در حالی که ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن باید به استان برگردانده شود شاهد هستیم که تنها یک و نیم درصد از این حقوق به استان کرمانشاه باز می‌گردد.

رئیس هیئت مدیره یکی دیگر از هلدینگ‌های استان کرمانشاه نیز در این جلسه به انتقاد از وضعیت قاچاق کالا در مرزهای این استان پرداخت و بر ضرورت ساماندهی این مقوله تاکید کرد.

وی ادامه داد: ما تولیدکنندگان هر روز با بخشنامه‌های جدید و خلق الساعه و همچنین قطعی‌های گاه و بیگاه برق مواجه می‌شویم که مشکلات عدیده‌ای را برای ما ایجاد کرده است.

مالک یکی از کارخانه‌های حوزه پلاستیک استان کرمانشاه نیز در این جلسه به انتقاد از عملکرد بانک‌ها و تامین اجتماعی در برابر واحدهای تولیدی پرداخت و گفت: اگر حمایت‌های اداره تصفیه امور ورشکستگی قوه قضاییه نبود معلوم نبود که سرنوشت واحد تولیدی ما چه می‌شد.

رئیس اتاق اصناف و بازرگانی استان کرمانشاه نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری مستمر جلسات این اتاق با مجموعه قضایی استان کرمانشاه، از ستاد اقتصاد مقاومتی این استان به سبب صدور مصوبات و ارائه راهکارهای عملیاتی قدردانی کرد. 

وی در ادامه با اشاره به قطعی برق حوزه‌های صنایع استان کرمانشاه گفت: این موضوع منجر به کاهش تولید و عدم ایفای تعهدات واحدهای تولیدی و همچنین افزایش میزان پرونده‌های قضایی می‌شود.

شعبه ویژه‌ای در کرمانشاه برای رسیدگی به پرونده‌های ناترازی انرژی در نظر بگیرید

رئیس اتاق اصناف و بازرگانی استان کرمانشاه افزود: از مقامات عالی قوه قضاییه درخواست می‌کنیم که شعبه ویژه‌ای را در مجموعه قضایی استان کرمانشاه برای رسیدگی به پرونده‌های ناشی از ناترازی انرژی در نظر بگیرند.

بنابر این گزارش، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین با حضور در جمع قضات و کارکنان قضایی استان کرمانشاه، اظهار کرد: ما مسئولان در دستگاه قضایی چندین دِین بر دوش داریم؛ نخستین دِین ما نسبت به اسلام و انقلاب است و و دِین مهم دیگر ما نسبت به مردم و خانواده معظم شهدا و ایثارگران است. از سویی دیگر دِین بزرگ دیگری که بر دوش من است نسبت به شما قضات و کارکنان دستگاه قضایی است؛ من نسبت به سختی، حجم و پیچیدگی کار شما واقف هستم و تمام تلاش خود را در جهت رفع مشکلاتتان مصروف داشته و می‌دارم.

رئیس دستگاه قضا گفت: مشکلات ما در دستگاه قضایی زیاد است، اما حق نداریم به واسطه این مشکلات، نسبت به بهبود شرایط ناامید باشیم و در خدمات‌رسانی هرچه مطلوب‌تر به مردم کوتاهی کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: هرگاه احساس کردیم که مشکلات‌مان زیاد است، به یاد آوریم که انسان‌های زیادی جان و سلامت خود را بذل کردند تا کشورمان در امنیت باشد؛ فراموش نمی‌کنم که چندین سال پیش به مأموریتی در کرمانشاه آمدم و هدفم یافتن و بررسی شرایط فردی بود که بالغ بر بیست سال در بیمارستان بستری بود و از گردن به پایین فلج بود.

رئیس عدلیه بیان کرد: دشمنان همان فشاری که به مردم غزه، لبنان و سوریه آوردند را آرزو دارند بر سر مردم ایران بیاورند و تمام فشارهای اقتصادی ممکن را علیه مردم ما به کار بسته‌اند؛ اما بصیرت و استقامت نظام و مردم ایران توطئه‌های دشمنان را خنثی کرده و دشمن را در رسیدن به اغراضش ناکام گذاشته است.

قاضی‌القضات تصریح کرد: امروز تعاملات ما در قوه قضاییه با دو قوه دیگر بسیار زیاد است و شاهدیم که به واسطه این تعاملات، نمایندگان مجلس کاملاً به مشکلات ما در دستگاه قضایی اشراف پیدا کرده‌اند و در جهت رفع این مشکلات مساعدت‌هایی را به عمل می‌آورند.

قضات از قرار گرفتن در مواضع تهمت اجتناب کنیم

رئیس قوه قضاییه گفت: همه ما در دستگاه قضایی موظفیم از تشکیلات و مجموعه‌مان صیانت کنیم و مراقب باشیم که فریب شیطان و شیطان‌ صفتان را نخوریم و خدایی ناکرده دچار لغزش و غفلت نشویم. همه ما باید از قرار گرفتن در مواضع تهمت اجتناب کنیم.

رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: تکریم ارباب رجوع از موضوعات بسیار حائز اهمیت است که همه ما در دستگاه قضایی باید به آن توجه داشته باشیم؛ همچنین توصیه مهم دیگر من به شما قضات و کارکنان دستگاه قضایی، توجه بسیار زیاد به خانواده است.

حاشیه‌نشینی و مسائل مرزی از دلایل حجم بالای ورودی پرونده به مراجع قضایی استان کرمانشاه

کرمی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه طی سخنانی اظهار کرد: ما با دارا بودن ۱۹ حوزه فعال قضایی، ۱۳۵۰ پرسنل اداری و حدود ۳۰۰ قاضی، در حال انجام وظیفه به جمعیت حدود ۲ میلیون نفری مردم شریف استان کرمانشاه هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، موضوعاتی نظیر بیکاری، حاشیه‌نشینی و مسائل مرزی را از جمله دلایل حجم نسبتاً بالای ورودی پرونده به مراجع و محاکم قضایی استان کرمانشاه دانست.

کرمی همچنین به طرح مطالبی پیرامون مسائل و موضوعات متنابه مراجع و مراکز قضایی استان کرمانشاه و همچنین مشکلات معیشتی و رفاهی کارکنان واحدهای قضایی این استان پرداخت.

همچنین در این مراسم نمایندگان قضات و کارکنان اداری مجموعه قضایی استان کرمانشاه به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

پایان خبر مجله راپیدی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دغدغه‌های فعالان اقتصادی برای ورود به فعالیت تولیدی و تجاری را رفع کنیم/ قضات از قرار گرفتن در مواضع تهمت اجتناب کنند" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دغدغه‌های فعالان اقتصادی برای ورود به فعالیت تولیدی و تجاری را رفع کنیم/ قضات از قرار گرفتن در مواضع تهمت اجتناب کنند"، کلیک کنید.