در گفتوگو با مجله راپیدی مطرح شد؛
رئیس دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندها دانشگاه آزاد لاهیجان تولید گوشت و خاویار برای نخستینبار در دانشگاههای کشور را افتخار این مجموعه دانست و گفت: اکنون برای تولید کرم خاویار و تهیه چرم از پوست ماهیان برنامه داریم.
مسعود فرخروز عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در گفتوگو با خبرنگار مجله راپیدی با اعلام اینکه دانشکده کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندها به عنوان یکی از دانشکدههای موضوعی در این دانشگاه از مجله راپیدی 1403 آغاز به کار کرده است در تشریح مأموریتها و اهداف آن بیان کرد: دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندها در راستای مأموریت اصلی خود که آموزش دانشجویان در رشتههای مصوب کشاورزی و منابع طبیعی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی است به پذیرش و آموزش دانشجویان اقدام میکند.
وی افزود: با راه اندازی دانشکدگان موضوعی کشاورزی آب، غذا و فراسودمندها، مأموریت این دانشکده در راستای تولید و پرورش آبزیان با تأکید بر تولید گوشت ماهی خاویاری و تولید خاویار بوده و دومین مأموریت بر اساس توانمندی علمی استادان دانشکده و ظرفیت زمین و مزرعههای موجود تولید نهال است.
رئیس دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در پاسخ به این پرسش که اکنون چه تعداد دانشجو و در چه رشتههایی در این دانشکده مشغول تحصیل هستند؟ گفت: اکنون بر اساس ساختار جدید دانشکده، تعداد ۶۰۰ دانشجو در رشتههای مهندسی کشاورزی شامل (تولید و ژنتیک گیاهی و گیاهپزشکی و صنایع غذایی در مقطع کارشناسی و رشتههای اگرواکولوژی و اگروفیزیولوزی و فناوری صنایع غذایی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی اگروتکنولوژی) و رشتههای منابع طبیعی (مهندسی شیلات و مهندسی محیط زیست و مهندسی علوم جنگل در مقطع کارشناسی و رشتههای تکثیر و پرورش آبزیان و بوم شناسی آبزیان و آلودگیهای محیط زیست و جنگلداری و رشته ایمنی و بهداشت و محیط زیست در مقطع کارشناسی ارشد و رشتههای تکثیر و پرورش آبزیان، علوم محیط زیست و مدیریت جنگل در مقطع دکتری تخصصی) و رشته زیست فناوری در مقطع کارشناسی دانشجو در حال تحصیل هستند.
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندها در رشته تخصصی منابع طبیعی(شیلات) در پاسخ به این پرسش که اهمیت کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندها را چگونه ارزیابی میکنید و در این باره چه برنامههایی دارید؟ به مجله راپیدی گفت: اکنون با توجه به شرایط اقلیمی و بحرانهای آبی و خشکسالیهای پی در پی و اهمیت تولید محصولات کشاورزی و پرهیز از واردات محصولات استراتژیک، آموزشهای نوین رشته کشاورزی و منابع طبیعی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی اضافه کرد: در این مورد آموزش توأمان در کلاس و در عرصه از ویژگیهای آموزشی دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندهاست. بر اساس برنامهریزی دانشکدگان، دانشجویان علاوه بر آموزش در مزارع و کارگاهها، مهارت عملی و اجرایی پرورش و تولید محصولات کشاورزی را نیز کسب میکنند.
فرخروز افزود: دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندهای واحد لاهیجان علاوه بر مأموریت اصلی خود که تولید محصولات شیلاتی و پرورش نهال است براساس توانمندیهای اعضای هیئت علمی و رشتههای موجود، تحقیقات کاربردی در راستای رسالههای دکتری و پایان نامههای کارشناسی ارشد برای حل مسائل عمده منطقه شامل مدیریت پسماند و تولید محصولات سازگار با تغییر اقلیم را در دست بررسی و تحقیق دارد.
به گفته رئیس دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، برگزاری کارگاههای تخصصی برای دانشجویان شامل کشتبافت و عصاره گیری گیاهان داویی و… و معرفی آنان به طرح پویش از برنامههای این دانشکده است.
مدیرگروه تخصصی شیلات و مدیر مجتمع کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان گفت: دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندها دارای ۲۶ عضو هیئت علمی تمام وقت شامل دو استادتمام، ۶ دانشیار و ۱۶ استادیار است که سه نفر از استادیاران در مرحله تبدیل وضعیت به دانشیاری و دو مرکز تحقیقات تخصصی شامل (مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی و فنون دریایی دکتر کیوان چمخاله) و (مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و بومی دیلمستان) در سطح نخست هستند.
وی بیان کرد: مزرعه کشاورزی کتشال با حدود ۳ هکتار زمین با تأسیسات اولیه و مزرعه توستان در سطح ۵ هکتار و باغ اکولوژیک ازجمله زیرساختها، توانمندیها و پتانسیلهای این دانشکده در راستای اهداف دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندهای واحد لاهیجان است.
فرخروز از افتخارات دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندها را تولید گوشت و خاویار برای نخستینبار در سطح دانشگاههای کشور دانست و گفت: دانشکده اکنون علاوه بر توسعه و افزایش تولید، برنامههایی برای تولید محصولات جانبی شامل کرم خاویار و تهیه چرم از پوست ماهیان دارد. در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی هم علاوه بر کاشت گیاهان دارویی در منطقه دیلمان، کاشت زعفران در قالب رساله دکتری انجام و تحقیقات مشابه برای سایر گیاهان دارویی باارزش در دست بررسی است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "برنامه محققان دانشگاهی برای تولید کِرِم خاویار و تهیه چرم از پوست ماهی" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "برنامه محققان دانشگاهی برای تولید کِرِم خاویار و تهیه چرم از پوست ماهی"، کلیک کنید.