جریمه عدم تشکیل پرونده مالیاتی

پرونده مالیاتی در واقع پرونده ای است که مودیان مالیاتی ملزم به تشکیل آن از طریق درگاه my.tax.gov.ir بوده و در واقع لیستی از اطلاعات مالی و شغلی و درآمدی فرد را در بردارد که برای انجام امور مالیاتی و پرداخت مالیات و همچنین محاسبه آن نزد سازمان امور مالیاتی کشور باید تشکیل گردد. تشکیل پرونده مالیاتی از اصلی ترین کارهایی می باشد که پس از تاسیس یک شرکت برای آن باید اقدام کرد. با توجه به اهمیت تشکیل این نوع پرونده برای تاسیس یک شرکت شرکت حسابداری دهناد با ارائه خدمات مالیاتی در این زمینه یاری رسان شما است.

جریمه عدم تشکیل پرونده مالیاتی

مدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیاتیمدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیاتی

مدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقیقی

  • اطلاعات هویتی
  • اطلاعات حساب بانکی
  • کپی کارت ملی به صورت پشت و رو
  • شناسنامه
  • کپی از جواز کسب
  • کارت بازرگانی در صورت وجود
  • سند مالکیت محل فعالیت و یا اجاره نامه آن
  • کپی از گواهی صادر شده بعد از ثبت نام اداره امور مالیاتی
  • تاییدیه کد پستی و…

مهلت تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقیقی

بر اساس تبصره 3 ماده 177 قانون مالیات های مستقیم اشخاص حقیقی پس از شروع فعالیت چهار ماه فرصت دارند تا پرونده مالیاتی خود را تشکیل دهند. در غیر این صورت مشمول جریمه عدم تشکیل پرونده مالیاتی می شوند که معادل ۱۰ درصد مالیات قطعی و نیز موجب محرومیت از کلیه تسهیلات و معافیت های مالیاتی تا تاریخ شناسایی توسط اداره امور مالیاتی خواهند بود. البته این حکم در مورد صاحبان مشاغلی که برای آنها از طرف مراجع ذیربط پروانه یا مجوز فعالیت صادر گردیده است نخواهد بود.

مدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقوقی

مدارک تشکیل پرونده مالیاتیمدارک تشکیل پرونده مالیاتی

مهلت تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقوقی

اشخاص حقوقی تنها دو ماه بعد از تاسیس شرکت برای تشکیل پرونده مالیاتی و ابطال تمبر مالیات بر سرمایه فرصت دارند. برای این کار اشخاص حقوقی ابتدا باید به سایت امور مالیاتی مراجعه کنند و در قسمت پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک اقدام به تشکیل پرونده نموده و پس از این مرحله شناسه ملی خود را دریافت نمایند.

تکمیل پرونده مالیاتی چقدر زمان میبرد؟

در صورت ارائه کامل مدارک و زمانی که نقصی در پرونده نباشد حدود ۱۴ روز زمان لازم است تا کد اقتصادی فرد صادر شود.
اما در صورتی مدارک ناقص باشد یا مشکلی به وجود بیاید با توجه به نوع مشکل این زمان طولانی تر میشود.

مشکلات عدم تشکیل پرونده مالیاتی در موعد مقرر

  • عدم همکاری اتحادیه ها و مراکز اخذ مجوز و پروانه کار با شما ( طبق قانون 186 قانون مالیات های مستقیم )
  • در صورت درخواست دستگاه کارتخوان بانک بدون داشتن گرونده مالیاتی به شما دستگاه پز نمی دهد
  • کلیه معافیت ها و مشوق های مالیاتی را از دست خواهید داد و مشمول 10 درصد جریمه مالیات تعلق گرفته خواهید شد
  • بدون پرونده مالیاتی امکان ارسال اظهارنامه مالیاتی را نخواهید داشت و در صورت عدم ارسال اظهارنامه مشمول 30 درصد جریمه کتمان درامد که غیر قابل بخشودگی هست خواهید شد
  • تشکیل پرونده مالیاتی توسط خود سازمان

با توجه به اینکه ضریب مالیاتی بر اساس اینتاکد مالیاتی می باشد.در این صورت خود سازمان امور مالیاتی برای شما تشکیل پرونده مالیاتی خواهد داد و ممکن است ضریب اینتاکد نادرستی را برای شما در نظر بگیرد. در چنین شرایطی مشمول پرداخت مالیات غیر عادلانه خواهید شد و اثبات این موضوع که ضریب مالیاتی بر اساس نوع کسب و کار شما بصورت اشتباه لحاظ شده در صورت عدم داشتن مدارک و مستندات لازم در مراجع حل اختلاف بسیار دشوار و پر چالش خواهد بود.
به همین منظور به شما توصیه می کنیم موارد تشکیل پرونده مالیاتی خود را در مهلتی که قانون مشخص کرده انجام دهید و در صورت لزوم از خدمات حسابداری شرکت دهناد و همچنین دریافت مشاوره در امور مالی و مالیاتی غافل نشوید.

منبع: https://dehnaad.com/

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جریمه عدم تشکیل پرونده مالیاتی" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جریمه عدم تشکیل پرونده مالیاتی"، کلیک کنید.