رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه فقط آزمون خردادماه در ایجاد «سابقه تحصیلی» دانش آموزان ملاک عمل قرار می گیرد، گفت: دانش آموزان پایه های دهم و یازدهم اگر بیمار شده یا به هر دلیلی نتوانند در آزمون شرکت کنند، فرصت «ترمیم نمره» برای آن ها وجود دارد اما برای پایه دوازدهم اینطور نیست.
به گزارش مجله راپیدی و بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش؛ محسن زارعی – رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در ویژه برنامه «مدرسه قوی ایران قوی» با تاکید بر اینکه فقط آزمون خردادماه در ایجاد «سابقه تحصیلی» دانش آموزان ملاک عمل قرار می گیرد، اظهار کرد: تمام تلاش دانش آموزان باید این باشد که در آزمون خردادماه توفیق داشته و نمره لازم را کسب کنند اما در عین حال نگران نباشند چرا که دانش آموزان پایه های دهم و یازدهم اگر بیمار شده یا به هر دلیلی نتوانند در آزمون شرکت کنند، فرصت «ترمیم نمره» برای آن ها وجود دارد و می توانند در نوبت های خردادماه سال های بعد در قالب ترمیم، درس خود را دوباره امتحان دهند.
وی ادامه داد: اما دانش آموزان پایه دوازدهم، توجه داشته باشند نمره ای که در هر درس در خردادماه تولید می کنند، ملاک ایجاد «سابقه تحصیلی» آن ها خواهد بود؛ لذا حتی اگر «غیبت» آن ها موجه هم باشد فرصت را از دست داده و از آن درس نمره «صفر» می گیرند و وقتی این صفر به تراز تبدیل می شود، تراز آن ها منفی شده و دانش آموز ضرر می کند.
عضو شورای معاونان وزارت آموزش و پرورش در ادامه با تاکید بر اینکه دانش آموزان در همه دروس ایجاد سابقه را داشته باشند به ویژه دروسی که دارای سهم و ضرایب بیشتری در کنکور هستند، اظهار کرد: دروس عمومی صرفا در آزمون نهایی سابقه تولید می کند، بنابراین دانش آموزان به دروس عمومی برای ایجاد سابقه بیشتر توجه داشته باشند.
وی در این برنامه گفت: برای آزمون سراسری 1403 نیز مبنای 50 درصد تاثیر قطعی معدل فقط برای پایه دوازدهم است و دهم و یازدهم برای سال های بعدی است؛ یعنی نیازی نیست دهمی ها و یازدهمی ها امسال ایجاد سابقه کنند؛ فقط دوازدهمی ها باید سابقه را داشته باشند اما دهم و یازدهمی ها همزمان می توانند برای سال های بعد خود ایجاد سابقه تحصیلی کنند.
زارعی با اشاره به سختی یا آسانی امتحانات نهایی، تصریح کرد: اینکه دانش آموزان الزاما در محل تحصیل و مدرسه خودشان آزمون را نمی دهند، ممکن است شبهه سختی امتحان را به ذهن متبادر کند اما مدرسه ای که امتحانات نهایی برپا خواهد شد، همانند سایر مدارس است و کادر و عوامل اجرایی نیز معلمان هستند لذا تغییر فضا و کادر مدرسه ممکن است رخ دهد اما سعی بر این است که محل آزمون، محلی باشد که علاوه بر ایجاد آرامش برای دانش آموزان، فضای استاندارد لازم از لحاظ نور کافی، تهویه گرما و سرمایش مناسب ، صندلی مناسب و غیره تعبیه شود تا دانش آموزان در کمال آرامش آزمون دهند.
وی با تاکید بر این که طراحی آزمون به صورت هماهنگ کشوری خواهد بود یادآور شد: در آزمون های داخلی معلمان طراحی سوالات امتحانی را بر عهده دارند که دانش آموزان با این شیوه طراحی آشنا هستند و از این نظر که با این شیوه طراحی سوال انس گرفته اند احساس راحت تری دارند؛ لذا مشخص است که امتحان نهایی به دلیل آن که برایشان ناشناخته است، بپرسند چه نوع سوالی در امتحان خواهد آمد و این خود ایجاد استرس و نگرانی می کند که بخشی از این نگرانی طبیعی است.
رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در ادامه گفت: این تضمین را می دهم که مبنای طراحی سوالات آزمون، کتاب درسی است. طراحان آزمون ها مکلفند در چارچوب کتاب درسی سوال طراحی کنند و خارج از کتاب ها سوالی طرح نخواهد شد؛ چرا که کتاب درسی در سراسر کشور مبنای تدریس معلمان است لذا نیازی نیست دانش آموزان به کتاب های کمک آموزشی یا موسسات کمک آموزشی و غیر کلاس درسی خود مراجعه کرده یا معلم خصوصی بگیرند.
وی افزود: همچنین به طراحان سوالات تاکید می کنیم از طراحی سوالات پرتکرار سال های قبل، جزوات و کتب کمک درسی پرهیز کنند و این امر رصد می شود تا به هیچ عنوان مشابهت سوال با کتب کمک آموزشی و جزوات نداشته باشیم.
زارعی در ادامه به دانش آموزان توصیه کرد به جای آن که صرفا به کلیدواژه های مهم و نکات مهم کتاب پرداخته و تنها آن ها را بخوانند، مفاهیم کتاب را یاد بگیرند چرا که در آزمون نهایی یادگیری و فهم دانش آموز مبنای سوال و ارزشیابی است؛ به عبارت دیگر اگر دانش آموزی مطالب کتاب را خوب بیاموزد، به راحتی از پس سوالات نهایی برخواهد آمد.
وی با اشاره به سطح سوالات آزمون های نهایی، گفت: این در حالیست که سوالات در سطح کتاب درسی و رده سنی دانش آموزان طراحی می شود. همچنین دانش آموزان هیچ بخشی از کتاب را حذف نکنند برای خواندن، چرا که از تمام کتاب های درسی سوال طرح می شود.
رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش همچنین از معلمان خواست تا حتما در تدریس خود یادگیری را مبنای عمل قرار دهند و در آزمون های داخلی نیز صرفا به سطح دانش بسنده نکرده و تنها کلیدواژه ها را نپرسند بلکه سطحی بالاتر که همانا یادگیری و فهم است را ملاک پرسش های خود قرار دهند؛ رعایت این نکات می تواند موفقیت در آزمون های نهایی را برای دانش آموزان در پی داشته باشد.
وی در ادامه درخصوص تضمین امنیت آزمون های نهایی و شایعات لو رفتن سوالات نیز اظهار داشت: آزمون طی سه مرحله طراحی، اجرا و تصحیح و نمره گذاری برگزار می شود. در مرحله طراحی؛ طراحان سوال در فضای قرنطینه کار طراحی آزمون را انجام می دهند یعنی از ابتدای طراحی تا پایان ساعت آزمون در فضای قرنطینه به سر می برند و این برای اولین بار در کشور اجرا شده است.
عضو شورای معاونان وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: پس از اتمام طراحی سوالات، فایل سوالات به صورت رمزنگاری شده به روسای اجرایی سراسر کشور ارسال می شود و کد و رمز سوالات دقایقی قبل از آغاز امتحان به روسای حوزه اجرا ارسال و تا زمان تکثیر سوالات نیز برای جلوگیری از لو رفتن، اتاقی تعبیه شده تحت عنوان قرنطینه آزمون که آن جا یکی از همکاران نیم تا یک ساعت باز هم قرنطینه شده و در این مدت دسترسی به هیچ وسیله ارتباطی نخواهد داشت.
وی با تاکید بر امنیت کامل برگزاری آزمون های نهایی گفت: فایلی که رییس حوزه دریافت و بارگذاری کرده در سیستمی که آفلاین و وصل به اینترنت نیست، در اختیار همکار قرنطینه شده قرار می گیرد و بعد رمز در قالب فرمی به اتاق منتقل و سپس می توانند سوالات را تکثیر کند.
زارعی، افزود: سوالات دوباره بسته بندی و پلمب و در نهایت در انظار عمومی و با تایید دانش آموزان درب های پاکت ها باز و سوالات پخش می شود لذا تا لحظه ای که پاکت باز نشود، به جز افرادی که در قرنطینه هستند، هیچ کسی از آن باخبر نیست. به هیچ وجه امکان ندارد کسی بتواند قبل از آغاز امتحان به سوالات دسترسی داشته باشد.
وی با بیان اینکه به دانش آموزان موکدا گفته می شود هیچ وسیله ارتباطی با خود به جلسه امتحان نیاورند، اظهار کرد: در صورت کشف وسیله ارتباطی به شدت با فرد برخورد می شود و برابر قانون نیز هیات های بدوی و تجدید نظر تشکیل و دانش آموز از یک تا چند آزمون و حتی تا چند نوبت از حضور در آزمون محروم می شود.
رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با اشاره به اغواگری برخی کلاهبرداران گفت: قرار نیست هیچ سوالی قبل از امتحان لو برود لذا مراقب کلاهبرداران باشید چرا که سوالات تا ساعت برگزاری آزمون، به دست هیچ کسی نمی رسد.
وی با بیان اینکه پاسخ برگ ها برای هر فردی شخصی سازی شده است، گفت: بعد از اتمام آزمون بارگذاری در سامانه انجام و پاسخ برگ ها برای توزیع در بین دبیران سراسر کشور به صورت تصادفی توزیع می شود. هر برگه دو بار کامل تصحیح می شود به طوری که دو مصحح در دو مکان مختلف کشور این کار را انجام می دهند و نمرات توسط سامانه جمع می شود تا خطای انسانی کاهش یابد.
زارعی در این برنامه، گفت: اگر مغایرتی بین نمرات دو مصحح دیده شود، برگه به مصحح سوم ارجاع داده می شود و اگر باز هم مغایرت وجود داشته باشد برگه به چرخه تصحیح بازمی گردد لذا حقی از دانش آموزان تضییع نمی شود و ما این را ضمانت می کنیم.
وی ادامه داد: ممکن است در محل آزمون فردی وسیله ای را بدون اینکه کشفی صورت گرفته باشد سر جلسه برده و توسط آن تصویری از برگه سوالات تهیه و برای شبکه های سودجو ارسال کند که احتمال این کار صفر نیست و این تقلب است و هر کسی این کار را کرده بلافاصله شناسایی می شود؛ چرا که پاسخ برگ ها شخصی سازی شده است و بلافاصله حوزه شناسایی و با دوربین ها و عوامل حوزه نیز متخلف شناسایی می شود، همچنین باید گفت که از هر پیشنهادی که ضریب امنیت را بالا ببرد استقبال می کنیم.
رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با اشاره به آخرین مصوبات ستاد آزمون گفت: در جلسه برگزار شده دستور جلساتی داشتیم از جمله دستگاه های امنیتی با محوریت وزارت کشور کار تامین امنیت آزمون ها را دنبال خواهند کرد و در استان ها و شهرستان ها نیز با تشکیل شورای تامین این امر دنبال می شود.
وی افزود: مقرر شد پایداری اینترنت برای حوزه های تصحیح در دستور کار قرار گیرد. قرار است این آزمون تمام الکترونیک برگزار شود یعنی دیگر کاغذی در کار نباشد و برای این امر از مرحله احراز الکترونیکی تا پاسخگویی و تصحیح و اعلام نتیجه الکترونیکی شود. احراز هویت هم اکنون به صورت الکترونیکی انجام می شود ولی تصحیح نیمه الکترونیک است.
عضو شورای معاونان وزارت آموزش و پرورش، ادامه داد: کاغذ کماکان در جریان و نیروی انسانی نیز دخیل است اما در تمام الکترونیک همه این ها حذف می شود. لازمه این کار ایجاد حوزه های استانداردی است که یکی از مصوبات این بود که تا سال 1407 مراکز آزمون استاندارد تمام الکترونیک در کشور برای تمام مناطق راه اندازی شود تا تمامی آزمون ها از جمله آزمون نهایی را پشتیبانی کند.
وی با اشاره به فضاهای برگزاری آزمون های نهایی گفت: مقرر شد فضاهای موجود برای اینکار متناسب سازی شود و جاهایی که فضا نیست، کار احداث و راه اندازی آن آنجام شود.
زارعی در پایان از خانواده ها خواست استرسی به فرزندان وارد نکنند و در عین حال گفت: دانش آموزان تا پایان سال تحصیلی در کلاس ها حضور یابند و حتی یک روز را از دست ندهند.
پایان خبر مجله راپیدی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آزمون خردادماه؛ ملاک ایجاد سابقه تحصیلی دانش آموز / خارج از کتب درسی سوالی طرح نمی شود" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آزمون خردادماه؛ ملاک ایجاد سابقه تحصیلی دانش آموز / خارج از کتب درسی سوالی طرح نمی شود"، کلیک کنید.