رونمایی از ۷۰ قطعه اشیا تاریخی با قدمت ۳۰ هزار ساله در موزه تاریخ شهر آمل

مجله راپیدی/مازندران ۷۰ قطعه شی تاریخی وقدیمی با قدمت بیش از ۳۰ هزارساله که در کاوش های باستان شناسان درمنطقه جنگلی بلیران شهرستان آمل پیدا شده بود همزمان با روزجهانی موزه ها در موزه تاریخ شهر آمل به نمایش گذاشته شد.

رونمایی از ۷۰ قطعه اشیا تاریخی با قدمت ۳۰ هزار ساله در موزه تاریخ شهر آمل

آثار کاوش شده از محوطه پارینه سنگی گرم رود ۲ بلیران شهرستان آمل یکشنبه ۲۸ اردیبهشت همزمان با روز جهانی موزه همزمان با هفت استان دیگر به صورت همزمان و برخط با حضور قائم مقام وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و با حضور مدیرکل و معاونان میراث فرهنگی وصنایع دستی و گردشگری مازندران و سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان آمل در موزه تاریخ شهر آمل رونمایی شد.

مدیر موزه تاریخ شهرآمل درخصوص رونمایی از آثار جدید و اضافه شده به این موزه گفت: آثار کشف شده از محوطه گرم رود ۲ از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ طی سه فصل کاوش توسط گروه مشترک دیرین انسان شناسی ایران و فرانسه به سرپرستی عسگری خانقاه و دکتر ژیل بریون مورد بررسی قرار گرفت.

جمشید محمدی نشلی افزود: دستاورد این کاوش ها کشف بیش از۷۰ قطعه دست افزارهای سنگی شامل تبر تیغه ها و ریز تیغه ها که به روش ضربه زنی مستقیم ساخته شدند همراه با بقایای استخوانی بود.

وی اضافه کرد: آزمایش ها نشان می دهد محوطه پارینه سنگی گرم رود آمل در بیش از ۳۰ هزار سال پیش به عنوان یک سایت شکار و قصابی توسط شکارچیان مورد استفاده قرار می گرفت.

مدیر موزه تاریخ شهر آمل با بیان اینکه اهمیت محوطه پارینه سنگی و تاریخی گرم رود بلیران آمل با قرار گرفتن در منطقه روباز در شمال ایران منحصر به فرد است اظهارکرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی مناسب خود در میان جوامع پیش از تاریخ شاهراه ارتباطی مهمی به شمار می رفت و برای شناخت جوامع انسانی در دوره «پلیستوسن» ناحیه ای کلیدی محسوب می شود.

محمدی نشلی اضافه کرد: یکی از ویژگی های برجسته پارینه سنگی جدید تنوع بیشتر صنایع سنگی در مقایسه با دوران پیشین فرهنگ موستری است.

وی همچنین با اشاره به اینکه این تحول را می توان نتیجه ظهور انسان مدرن تغییرات محیطی اقتصادی و گسترش مناطق مناسب استقرار انسانها دانست و یادآورشد: وجود آثار سوختگی بر روی تعدادی از استخوان ها ثابت می کند که انسانهای این محدوده مانند زاگرس نشینان آتش را می شناختند و در نتیجه پختن پروتئین بیشتری جذب می کردند که این امر بر روند تکامل آنها تاثیر گذار بوده است.

موزه تاریخ شهر آمل با جمع آوری اشیای با ارزش تاریخی که قدمت برخی از آنها به هزاره سوم قبل از میلاد مسیح می رسد به یکی ازمراکز دیدنی این شهرستان با دو طبقه شامل گالری های آثار باستان شناسی مردم شناسی و اسناد تاریخی استان مازندران است.

گالری بخش اشیای مردم شناسی موزه آمل نمونه ای از بافته های محلی شامل جاجیم گلیم ظروف چوبی ظروف مسی مانند آفتابه لگن کاسه سینی وده ها اثردیگر در این بخش است.

رونمایی از ۷۰ قطعه اشیا تاریخی با قدمت ۳۰ هزار ساله در موزه تاریخ شهر آمل

در بخش اسناد تاریخی این موزه گزارش های ادارات وقت درخصوص زلزله و آتش سوزی آمل مربوط به سال های ۱۳۳۵ و۱۳۳۶ و نیز دست نوشته های شاهان دوره قاجار و مکاتبات اداری دربار قاجار با رؤسای حاکمان این شهرستان به چشم می خورد.

پایان خبر مجله راپیدی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رونمایی از ۷۰ قطعه اشیا تاریخی با قدمت ۳۰ هزار ساله در موزه تاریخ شهر آمل" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رونمایی از ۷۰ قطعه اشیا تاریخی با قدمت ۳۰ هزار ساله در موزه تاریخ شهر آمل"، کلیک کنید.