آفتاب نیوز :
مریم طاهری، متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری در خصوص سنگ کلیه گفت: سنگ کلیه یک بیماری شایع جهانی بوده که مرتبط به شیوه زندگی مدرن است.
وی افزود: ریزفاکتور ها یک سری اختلالات هستند که تحت عنوان سندروم متابولیک می شناسیم. مانند فشارخون، دیابت، چاقی و همه این ها ریز فاکتور های سنگ کلیه نیز هستند. تا زمانی که این ها اصلاح نشوند، ما همچنان با مشکل سنگ کلیه مواجه هستیم.
متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری درباره این که در چه سنی افراد دچار سنگ کلیه می شوند، توضیح داد: بر اساس مطالعات در دهه 4 تا 6 زندگی، شیوع سنگ کلیه خیلی بالاتر از دهه های دیگر است؛ اما این اتفاق در بچه ها نیز بسیار دیده شده و به علت چاقی و بی تحرکی است.
طاهری، متخصص جراحی کلیه درباره خوردن چای توصیه کرد: خوردن چای، دلیل تشکیل سنگ و غلظت بالای املاح در ادرار است و مهم ترین توصیه ما به بیماران با توجه به هر نوع سنگی که دارند، این است که مایعات زیادی مصرف کنند. بهترین مایع، آب است و می توانند آب را با انواع میوه ها طعم دار کنند که خوش طعم شود.
این متخصص جراحی و کلیه تاکید کرد: کسانی که خوردن چای را دوست دارند، حتما باید کم رنگ باشد و این چای بین 3 الی 5 دقیقه دم کشیده باشد؛ بنابراین اگزالات این نوع چای بسیار پایین است و می توانند استفاده کنند. افرادی که دچار سنگ کلیه هستند بهتر است در آب یا چای خود لیمو بریزند.
وی در پایان درباره این که این بیماران روزانه چه مقدار آب باید بنوشند، خاطرنشان کرد: ما توصیه نمی کنیم که بیماری که دچار سنگ کلیه است، چند لیوان آب بخورد؛ بلکه توصیه می کنیم که به رنگ ادرار خود توجه کند. رنگ ادرار نشان می دهد میزان مایعاتی که فرد مصرف می کند کافی است یا خیر. اگر این رنگ شفاف باشد، نشان می دهد که حجم آبی که مصرف می کند، کافی است. البته خوردن بعضی از دارو ها نیز رنگ ادرار را تغییر می دهد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چرا سنگ کلیه می گیریم؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چرا سنگ کلیه می گیریم؟"، کلیک کنید.