طی دولت سیزدهم، در سال 1400 تعداد 190 روستا، سال 1401 تعداد 157 روستا و در 11 ماهه سال 1402 تعداد 83 روستا (در مجموع 430 روستای جدید) از نعمت برق برخوردار شده اند.
به گزارش مجله راپیدی، ظرفیت منصوبه تولید نیروگاه های کشور اکنون 91 هزار و 292 مگاوات بوده که بیش از 7745 مگاوات آن در دولت سیزدهم به بهره برداری رسیده است. این میزان تولید شامل 5784 مگاوات نیروگاه حرارتی، 3400 مگاوات افزایش ظرفیت یا ارتقای راندمان نیروگاه های گذشته، 203 مگاوات نیروگاه های تجدیدپذیر و 358 مگاوات نیروگاه های تولید پراکنده است که در نقاط مختلف کشور نصب هستند.
آنطور که دولت وعده داده وزارت نیرو تمامی روستاهای بالای 10 خانوار سکنه دایم و روستاهای زیر شبکه (هم جوار شبکه) و زیر 10 خانوار دارای کد آبادی و دارای مجوز از مراجع زمین و مسکن را از محل عوارض برق و بدون دریافت هزینه از روستاییان برق رسانی می کند.
اما تعداد روستاهای برق دار شده تا دهه فجر سال 1402 در مجموع 58 هزار و 769 روستا بوده که 83 روستا از این تعداد در سال جاری برق دار شده است. با توجه به فرسودگی شبکه های برق در روستاها و فرمایش مقام معظم رهبری برای توجه به فرسودگی تاسیسات، هر ساله بیش از 85 درصد اعتبارات برق روستایی به بهسازی شبکه برق روستاها اختصاص می یابد؛ به طوری که در سه سال گذشته شبکه برق تعداد 15 هزار و 561 روستا بهسازی شده و در قالب آن ضمن رفع فرسودگی های تاسیسات برق در روستاها، پایه های برق از معابر جابه جا شده، روشنایی جدید در معابر روستاها نصب و ولتاژ شبکه های برق روستایی تقویت شده است.
علاوه بر این شبکه برق برای تامین برق مشترکان جدید در روستاها توسعه یافته است. هدف گذاری بهسازی شبکه های برق روستایی در پایان دولت سیزدهم برای بهسازی 70درصد از روستاهای فرسوده است. یکی از برنامه ها برای تامین برق پایدار و مطمین و رفع افت ولتاژ در شبکه توزیع برق روستاها، توسعه و تقویت شبکه برق بالادستی در سطح فوق توزیع و انتقال برق است که هر ساله اعتباراتی به شرکت های برق منطقه ای به این منظور اختصاص پیدا می کند.
همچنین تامین برق عشایر از طریق سامانه های قابل حمل برق خورشیدی از دیگر برنامه های برق روستایی است، به طوری که از 21 هزار خانوار عشایری که تامین برق شده اند، برای تعداد 18 هزار خانوار عشایر در این دولت اقدام شده است و هر ساله تامین برق 10 هزار خانوار در برنامه قرار دارد.
اما عملکرد طرح برق روستایی کشور صرفا به برق رسانی به روستاهای فاقد برق محدود نمی شود و سالانه اقدامات متعددی در زمینه جا به جایی و مقاوم سازی پایه های معابر روستایی، اصلاح و احداث روشنایی معابر عمومی، تقویت شبکه و رفع ضعف ولتاژ مشترکان، اصلاح فرسودگی شبکه، تامین برق متقاضیان جدید و بهسازی شبکه فوق توزیع مناطق روستایی به مرحله اجرا در می آید.
در حال حاضر 99.8 درصد جمعیت روستایی کشور از نعمت برق برخوردارند و این میزان در مقایسه با متوسط جهانی (82 درصد) از رشد بالاتری برخوردار است.
پایان خبر مجله راپیدی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "برق به 430 روستا رسید" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "برق به 430 روستا رسید"، کلیک کنید.