مهسا بهادری: یک زمانی تلویزیون می گفت ما سلبریتی نمی خواهیم و با جدیت تمام اصرار داشت که برنامه هایش نباید سلبریتی محور باشد و با همین فرمان یک راه جدیدی را شروع کرد راهی که به مرور زمان نه تنها نتوانست مخاطبانش را با خودش همراه کند، بلکه مخاطب را روبه رویش قرار داد و به مرور زمان این بازی تبدیل به یک بازی دو سر باخت شد و در نهایت هم رویه به جایی کشیده شد که جبلی و دیگر مدیران هر کاری که انجام دادند باعث شد به آن ها هجمه وارد شود. به عبارتی یک جنگ قدرتی شکل گرفت میان کسانی که با خودی ها می خواهند تلویزیون را بگردانند و کسانی که حضور چهره ها در جذب مخاطب برای تلویزیون را موثر می دانستند و این گونه یک زمین نزاعی شکل گرفت میان تمام کسانی که یک عبارتی به تلویزیون دارند.
در ابتدا صداوسیما سلبریتی ها و تمام مجریانی که هم مهارت کافی در اجرا و هم محبوبیت لازم برای جذب مخاطب را داشتند کنار گذاشت و در مقابل کسانی وارد عرصه اجرا شدند که یا قبلا بازیگر بودند یا استاد ارتباطات یا اگر هم حوزه تخصصیشان اجرا بود به قدری تعداد اجرایشان در تلویزیون زیاد بود که تمام فرصتشان برای ایجاد خلاقیت و یک حرکت تازه در اجرا را از بین می بردند. البته در این میان هم کسانی مانند محمدرضا شهبازی روی کار آمدند و خیلی هم برنامه خود را پر طرفدار می دانستند اما در نهایت مشخص شد تنها 5 درصد مخاطب دارد و بعد از این آمار ترجیح داد بگوید که دیگر حاضر به ادامه همکاری با تلویزیون نیست آن هم فقط برای اینکه خبر بازگشت رضا رشیدپور قوت بیشتری گرفت.
هنرمندان مخاطبان خاص خود را دارند
در واقع اگر بخواهیم به گونه ای دیگر به ماجرا نگاه کنیم، متوجه می شویم که با حذف عادل فردوسی پور، سروش صحت، مهران مدیری، رامبد جوان، احسان علیخانی، رضا رشیدپور و محمدرضا گلزار مجریان و هنرمندان به دو دسته خودی و غیرخودی تقسیم شدند؛ در این دسته بندی که چندسالی هم دست خودی ها بود، چیزی عاید صداوسیما نشد، یعنی دست کم در از لحاظ چذب مخاطب هر چه کوشیدند مخاطب هیچ یک از برنامه ها به 70 درصد که هیچ به 40 درصد هم نرسید.
بحث بر سر ناتوانی هنرمندان برای ساخت برنامه نیست، آن ها برنامه می سازند و در هر پلتفرمی حتی یوتیوب و اینستاگرام مخاطبان خاص خودشان را دارند با پس زدن هنرمندان از جانب تلویزیون تنها اتفاقی که رخ می دهد کاهش کیفیت برنامه سازی و کاهش آمار بینندگان است.
همان زمانی که به ایرج طهماسب و تیمش اجازه ندادند که «کلاه قرمزی» را برای تلویزیون بسازد، یا همان زمان که دیگر عادل فردوسی پور اجازه اجرای برنامه «نود» را نداشت آمار بینندگان تلویزیون روند کاهشی خود را شروع کرد.
هر دو این افراد برنامه خود را به پلتفرم ها بردند و اتفاق بسیار هم پر مخاطب بود و تلویزیون که اوضاع را از این قرار دید دوباره تصمیم گرفت که ایرج طهماسب را با برنامه«مهمونی» به تلویزیون بازگرداند، اما این عقب گرد تنها در یک مورد رخ طهماسب رخ داد.
فرصتی که از دست رفت
تابستان امسال بعد از خبری که محمدرضا گلزار اخیرا در حضور یکی از طرفدارانش اعلام و عنوان کرد که با اجرای یک برنامه با محوریت پانتومیم به تلویزیون برمی گردد، این خبر با بازتاب های فراوانی در فضای مجازی همراه شد. عده ای مخالفت کردند و گروهی دیگر با اشاره به لزوم بازگشت چهره ها به تلویزیون، چنین رویکردی را راهکاری مناسب برای بازگرداندن مخاطبان به تلویزیون دانستند.
این بازگشت بازخوردهای منفی و مثبت بسیاری داشت. اولین و پر رنگ ترین واکنش هم به محمدرضا شهبازی، مجری برنامه «پاورقی» تعلق دارد، شهبازی در توییتی نوشته بود: «ما اینور پاورقی میسازیم، میگیم سلبریتی باید در خدمت رسانه باشه، هماهنگ با سیاست های نظام باشه، باید با سلبریتی ای که وسط شلوغی ها آب به آسیاب دشمن می ریخت برخورد بشه، بعد اونور گلزار و رشیدپور دارن گرم میکنن برگردن روی آنتن. اینور بچه ها با بی پولی ساختن، فحش خوردن… خانواده هاشون اذیت شدن و…
بعد از آن همه کشمکش سرانجام رشیدپور از بازگشت به تلویزیون انصراف داد و همان مجری اکنون قرار است برنامه «ساعت صفر» را در یکی از پلتفرم ها و در شبکه نمایش خانگی عرضه کند و درباره برنامه اش هم توضیحاتی را ارایه داده است: «ساعت صفر» یک برنامه گفت وگو محور با فضایی متفاوت از «دید در شب»، «عبور شیشه ای» و «شب شیشه ای» است. موضوع همان است یعنی گفت وگو اما نوع گفت و گو و نتایج آن با «دید در شب» متفاوت خواهد بود. نگاه این برنامه به حوزه بین الملل اختصاص دارد و اولین بار است که ما در حوزه فرهنگی، هنری و اجتماعی قصد داریم مهمان هایی غیر از جغرافیای ایران داشته باشیم. تعدادی از گفت وگوها ضبط شده اند و تعدادی در حال ضبط شدن هستند و البته مهمانان ایرانی هم خواهیم داشت که مثل سابق از بین چهره های فرهنگی اجتماعی و هنری هستند. تقریباً روال برنامه، روز پخش خواهد بود یعنی به این صورت نیست که تولید تمام شود و بعد از آن ما پخش را آغاز کنیم بلکه به موازات اینکه برنامه از یکی از پلتفرم ها پخش می شود ما تولید را هم با توجه به مختصات روز ادامه خواهیم داد که امیدوارم بتوانیم به آن اهدافی که در ذهن مان است در عمل هم دست پیدا کنیم.»
از طرفی علی ضیا هم برنامه خودش را دارد و اخبار نه چندان معتبری هم به گوش رسیده که داریوش فرضیایی(عموپورنگ) هم قرار است در پلتفرم برنامه سازی کند.
در چنین شرایطی هنرمندان به راحتی از تلویزیون کوچ می کنند و به پلتفرم می رسند که آمار بینندگان برنامه های سرگرمی تلویزیون از 2 درصد آغاز و تقریبا تا زیر 20 درصد ادامه دارد.
245245
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مجریان اخراجی ای که خودشان برنامه سازی می کنند" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مجریان اخراجی ای که خودشان برنامه سازی می کنند"، کلیک کنید.