نوشابه های رژیمی احتمال ابتلا به بیماری قلبی را تا 20 درصد افزایش می دهد

نوشابه های رژیمی احتمال ابتلا به بیماری قلبی را تا 20 درصد افزایش می دهد

یافته های اخیرِ متخصصان علوم پزشکی در دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا نشان می دهد نوشیدن دو لیتر یا بیشتر در هفته از نوشیدنی های تولیدشده با شیرین کننده های مصنوعی، خطر آریتمی (ضربان غیرطبیعی و نامنظم قلب) را تا 20 درصد افزایش می دهد.

به گزارش مجله راپیدی، فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) شایع ترین نوع آریتمی قلبی است که اغلب توسط افراد مبتلا به عنوان «لرزش» قلب در قفسه سینه توصیف می شود. در این حالت عضلات قلب به صورت نامنظم تحریک و در نتیجه منقبض می شوند، در نتیجه دهلیزها نمی توانند خون را به صورت کامل به بطن ها پمپاژ کنند.

متخصصان می گویند نوشیدن تعداد مشابهی از نوشیدنی های حاوی شکر نیز خطر ابتلا به این بیماری را تا 10 درصد افزایش می دهد. این در حالی است که نوشیدن حدود 120 میلی لیتر آب خالص و شیرین نشده، مانند آب پرتقال یا سبزیجات، با 8 درصد کاهش خطر فیبریلاسیون دهلیزی مرتبط است.

فیبریلاسیون دهلیزی علت اصلی سکته مغزی در ایالات متحده است. بر اساس گزارش انجمن ضربان قلب مستقر در واشنگتن، که بیش از 7 هزار متخصص در نامنظمی ضرباهنگ قلب (آریتمی) در بیش از 90 کشور جهان را نمایندگی می کند، نزدیک به 40 میلیون نفر در سراسر جهان با فیبریلاسیون دهلیزی زندگی می کنند.

6 میلیون نفر از این بیماران در ایالات متحده هستند، در حالی که مقامات بهداشتی این کشور تخمین می زنند تا سال 2030 تعداد مبتلایان به 12 میلیون نفر برسد.

بسیاری از این افراد مبتلا از درد قفسه سینه، تپش قلب، تنگی نفس و خستگی رنج می برند. با این حال برای بسیاری دیگر این بیماری بدون علایم است که همین مسیله آن را به یک قاتل بالقوه خاموش تبدیل می کند. این در شرایطی است که پس از تشخیص، می توان این بیماری را با داروها، تغییر سبک زندگی و در صورت لزوم جراحی برای کاهش یا بازگرداندن ریتم طبیعی قلب درمان کرد.

به گزارش یورونیوز، دکتر «گرگوری مارکوس»، استاد پزشکی قلب در دانشگاه کالیفرنیا نیز در این باره می گوید: این بیماری علاوه بر خطر لخته شدن خون و نارسایی قلبی می تواند احتمال حمله قلبی، زوال عقل و بیماری کلیوی را افزایش دهد.

وی اضافه کرد: سن، یکی از مهم ترین عوامل خطر است بنابراین با افزایش سن جمعیت، این بیماری رایج تر می شود.

در این مطالعه داده های سلامت 10 ساله نزدیک به 200 هزار نفر که به طور متوسط 37 تا 73 سال داشتند و بیش از نیمی از آن ها زن بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

دکتر «نینجیان وانگ»، سرپرست تیم تحقیق در این باره گفت: یافته های مطالعه ما به دلیل پیچیدگی رژیم غذایی ما نمی تواند به طور قطع نتیجه گیری کند که یک نوشیدنی، خطر بیشتری برای سلامتی نسبت به نوشیدنی دیگری دارد. با این حال و بر اساس این یافته ها ما توصیه می کنیم که مردم تا حد امکان مصرف نوشیدنی های مصنوعی و شیرین شده با قند را کم کرده یا از آنها اجتناب کنند.

وی اضافه کرد: این را بدیهی فرض نکنید که نوشیدن نوشابه های شیرین شده با قند مصنوعی و کالری کم سالم است، بلکه آنها می توانند خطرات بالقوه ای برای سلامتی داشته باشد.

«پنی کریس اترتون»، استاد بازنشسته علوم تغذیه در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، در این باره خاطر نشان کرد: این اولین مطالعه ای است که ارتباط بین شیرین کننده های بدون کالری و کم کالری و همچنین نوشیدنی های شیرین شده با قند و افزایش خطر فیبریلاسیون دهلیزی را بررسی می کند.

اترتون که عضو انجمن قلب آمریکا است با بیان این که در هر صورت در میان نوشیدنی ها، آب بهترین انتخاب است اضافه کرد: ما هنوز به تحقیقات بیشتری در مورد این نوشیدنی ها برای تایید این یافته ها و درک کامل همه پیامدهای سلامتی بر بیماری قلبی و سایر شرایط سلامتی نیاز داریم.

پایان خبر مجله راپیدی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نوشابه های رژیمی احتمال ابتلا به بیماری قلبی را تا 20 درصد افزایش می دهد" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نوشابه های رژیمی احتمال ابتلا به بیماری قلبی را تا 20 درصد افزایش می دهد"، کلیک کنید.