تفکیک حکیمانه و هوشمندانه مسجد الحرام از مسجد الاقصی،یک علامت روشن در تنظیم روابط خارجی است که باید به عنوان راهبرد مورد توجه دست اندرکاران سیاست خارجی قرار گیرد.در این ارتباط توجه به چند نکته حایز اهمیت است.
1.مسجدالحرام مشهورترین و مقدس ترین مسجد در جهان اسلام، واقع در شهر مکه و کشور عربستان است و بنابر حدیثی منسوب به پیامبر اکرم(ص) این مسجد، قدیم ترین مسجد زمین است و حتی پیش از مسجدالاقصی بنیان نهاده شده است.(ابن ضیاء، تاریخ مکه، 1416ق، ج1، ص3)
مسجد الحرام و محل برگزاری کنگره جهانی حج، نماد وحدت و ارتباط مسلمانان با یکدیگر است و مسلمانان جهان با اجابت دعوت الهی همه ساله در مسجدالحرام جمع شده و برادری و تفاهم خود را به جهانیان نشان می دهند.این مسجد در یک کشور دوست و مسلمان قرار دارد و راهبرد جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایجاد روابط دوستانه و صمیمانه با کشورهای مسلمان بوده است. روابط ایران با کشورهای همسایه و عرب اگرچه با فراز و نشیب هایی همراه بوده اما امروز در مسیر استحکام حرکت می کند و آینده روشنی دارد.همکاری و روابط گسترده ی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای مسلمان علاوه بر این که در بر دارنده ی منافع کوتاه مدت و بلندمدت برای دو کشور است بلکه از الزامات دستیابی به تمدن نوین اسلامی است. در عین حال ایران و عربستان می توانند جهت پایه گذاری یک همکاری راهبردی برای حل مسایل مختلف جهان اسلام و تلاش برای اتحاد مسلمانان گام بردارند.لذا ذکر نماز خواندن پشت سر رهبر انقلاب در مسجد الحرام،خلاف جهت گیری راهبردی ایران در تنظیم روابط با همسایگان و بخصوص کشورهای مسلمان است.
2.مسجد الاقصی یا قبله اول مسلمین نماد یک ظلم تاریخی است که با اشغال فلسطین توسط رژیم جعلی اسراییل حادث شده و بیش از هفتاد و پنج سال همچون یک خار در گلوی امت اسلام مانده است.در عین حال، جنایات و نسل کشی رژیم صهیونیستی در حساسترین نقطه ی جهان اسلام، موجب ایجاد یک پایگاه نظامی و امنیتی و سیاسی برای دولت های استکباری در غرب آسیا و همچنین دشمن اتحاد و اعتلاء و پیشرفت کشورهای اسلامی شده است. به همین دلیل امروز فلسطین، مسیله ی اول در جهان اسلام بوده و تلاش برای آزادی آن، مسیولیت مشترک همه کشورهای اسلامی است. یکی از زمان ها و مکان های اصلی برای حمایت از آرمان آزادی فلسطین در ایام حج و در مکه و مسجدالحرام است و به گفته رهبر انقلاب « امت اسلامی کجا بهتر از حج می تواند درباره مسجدالاقصی اظهارنظر کند؟ اظهار موضع درباره حضور شرارت آمیز آمریکا در منطقه جایش کجاست؟ حج بهترین جا است.»(8 مرداد 1396)
اشاره رهبر انقلاب به مسجد الاقصی،نشانگر اولویت آن برای جهان اسلام و در سیاست خارجی کشورهای مسلمان از جمله جمهوری اسلامی ایران است. امروز که غزه در معرض نسل کشی رژیم اشغالگر قدس قرار گفته و رژیم صهیونیستی در مسیر زوال است،نگاه بلند رهبر انقلاب به موضوع آزادی فلسطین بیش از گذشته،معنا پیدا می کند و اقامه نماز به امامت ایشان در مسجدالاقصی غیرمحتمل نیست.
3.یکی از تدابیر کاملاً شناخته شده و افشا شده ی استکباری با محوریت آمریکا،ایجاد فاصله میان ایران و کشورهای همسایه در خلیج فارس بوده که کماکان هم ادامه دارد. جمهوری اسلامی ایران بارها اذعان داشته که با هر کدام از کشورهای همسایه که به ما تعرّضی نداشته باشند،مایل به ایجاد روابط دوستانه و صمیمانه است.امروز در سایه تلاش صادقانه ای که از سوی ایران و بعضی از کشورهای حوزه خلیج فارس انجام گرفته ارتباط ما و کشورهای برادر در حوزه خلیج فارس و جهان اسلام با صمیمیت و دوستی همراه شده است. بنابراین، طبیعی است که با به ثمر رسیدن تدابیر دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران،دشمنان جهان اسلام ناراحت و ناراضی شوند.
تفکیک مسجد الحرام از مسجد الاقصی در تذکر به یکی از حضار مراسم روضه شهادت امام صادق(علیه السلام)،نشانه بارزی از سیاست روشن جمهوری اسلامی ایران برای تقویت دوستی با کشورهای مسلمان و اولویت دادن به آزادی مسجدالاقصی و فلسطین با نابودی رژیم صهیونیستی است. طبعا با گسترش ارتباطات دولت های مسلمان، امت اسلامی شوکت و عظمت خود را بازخواهد یافت و هم افزایی کشورهای اسلامی با یکدیگر به نفع همه ملت ها و دولت های سلمان و زمینه ساز آزادی قدس خواهد بود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تفکیک مسجدالحرام و مسجدالاقصی در بیان رهبر انقلاب" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تفکیک مسجدالحرام و مسجدالاقصی در بیان رهبر انقلاب"، کلیک کنید.