رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه و بودجه است، گفت: در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه ای» تغییر دهیم؛ سیاست ما با ارایه ارز یارانه ای کنترل قیمت نهایی برای مصرف کننده است.
به گزارش مجله راپیدی، دکتر حیدر محمدی در آیین افتتاحیه بیست وپنجمین نمایشگاه ایران هلث که صبح امروز، شنبه، 29 اردیبهشت ماه برگزار شد، اظهار کرد: کشور ما طی سال های گذشته و به ویژه در سال 1401 با مشکلات فراوانی در حوزه تامین اقلام سلامت مواجه بود اما سال 1402، سال کم دغدغه ای بود.
وی با بیان اینکه تامین دارو و تجهیزات پزشکی یک حوزه تخصصی برای وزارت بهداشت به حساب می آید، افزود: نه تنها وزارت بهداشت بلکه دستگاه های ذی نفع دیگری در حوزه تامین تجهیزات پزشکی و دارو نقش آفرینی می کنند. من بازهم تاکید می کنم تامین دارو، ملزومات دارویی و شیرخشک جزو حوزه های تخصصی وزارت بهداشت به حساب می آید اما دستگاه های دیگری در این حوزه به صورت مستقیم و غیرمستقیم نقش آفرینی می کنند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: به طور مثال، بانک مرکزی در تامین ارز نقش افرینی می کند. همچنین سیاست گذاری حوزه تجارت و بازرگانی شرکت ها در اختیار وزارت صمت است. همچنین سازمان استاندارد به صورت غیر مستقیم در این زنجیره نقش آفرینی می کند.
وی با اشاره به سازمان برنامه و بودجه گفت: سازمان برنامه و بودجه در تامین تجهیزات پزشکی نیز نقش دارد و نقش آفرینی این سازمان مربوط به حوزه نقدینگی می شود.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه یک و نیم میلیارد دلار برای اقلام وارداتی تخصیص ارز داشته ایم، اظهار کرد: میزان تخصیص ارز برای اقلام داخلی متفاوت است. کاهش وابستگی به ارز و توسعه اقلام داخلی جزو مباحث استراتژیک وزارت بهداشت و دولت به حساب می آید.
محمدی با بیان اینکه مشکلات تامین ارز بر کسی پوشیده نیست، خاطرنشان کرد: تامین ارز شامل چندین مرحله شامل اختصاص سهمیه، اعلام از سوی وزارت بهداشت، تخصیص ارز توسط بانک مرکزی، تامین ارز توسط ذی نفع یا تامین کننده و ارایه حواله ارزی به ذی نفع خارجی می شود.
وی ادامه داد: تخصیص ارزی سال جاری معادل 3.5 میلیارد دلار است؛ پیش بینی می کنیم که این مبلغ تخصیص یافته تا پایان سال کاهش یابد چرا که این مبلغ در طول زنجیره تامین تا ارایه به ذی نفع خارجی کاهش می یابد.
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به تحریم ها گفت: برخلاف ادعاهای پوشالی استکبار جهانی، ما در حوزه دارو تحریم هستیم. به واسطه تحریم ها انتقال ارز و کالاها مشکل شده است؛ مشکلات به نحوی است که تمایل ما به ارز ترجیحی را کمتر می کند.
محمدی ادامه داد: سازمان غذا و دارو به دنبال مدیریت شرایط ارزی است؛ پس از مطرح شدن موضوع عرض ترجیحی تلاش کرده ایم که علاوه بر تامین ارز مورد نیاز، میزان وابستگی به ارز ترجیحی را کاهش دهیم. در حال حاضر، میزان وابستگی به ارز ترجیحی کاهش یافته است. امیدوارم با همت یکدیگر بتوانیم میزان وابستگی به ارز ترجیحی را به طور کامل حذف کنیم.
وی با بیان اینکه حذف کامل ارز ترجیحی به حمایت سازمان برنامه و بودجه نیاز دارد، افزود: سازمان برنامه و بودجه به منظور حذف ارز ترجیحی باید نقدینگی لازم را تامین کند. اصلاح سیاست حذف ارزی نباید به نحوی باشد که پرداخت از جیب مردم افزایش یابد. ما در نظر داریم سیاست ارز ترجیحی را به «ارز یارانه ای» تغییر دهیم. ما در سازمان غذا و دارو به دنبال حذف ارز حمایتی نیستیم؛ هدف از ارز ترجیحی کنترل قیمت مصرف کننده است و سیاست ما با ارایه ارز یارانه ای نیز کنترل قیمت نهایی برای مصرف کننده است. ما با ارایه ارز ترجیحی توانسته ایم پرداخت از جیب مردم را از سال 1401 ثابت نگه داریم و با ارایه یارانه ارزی نیز در این مسیر همچنان گام برمی داریم.
وی گفت: تجهیزات پزشکی خط مقدم نظام سلامت است؛ چراکه از مرحله مراقبت و پیشگیری تا پایش سلامتی و تشخیص و درمان کاربرد حیاتی دارد.
محمدی گفت: بازار تجهیزات پزشکی کشور نزدیک به 3 میلیارد دلار می رسد که حدود 2 میلیارد دلار سهم واردات و یک میلیارد دلار سهم تولید است.
ادامه دارد
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تحریم «دارو» برخلاف ادعای غرب / حذف ارز تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت سازمان برنامه"، کلیک کنید.